Gangl Edina “odabökne” a mediterrán csapatoknak

Budapest, 2018. január 29.
Gangl Edina véd a nõi vízilabda világliga európai selejtezõjében, a Magyarország - Oroszország mérkõzésen a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. január 29-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A Barcelonában zajló kontinensviadalon is fontos szerep hárul a kapus Gangl Edinára, aki a 2016-os belgrádi Európa-bajnokságon győztes magyar női vízilabda-válogatott egyik legjobbja volt.

Budapest, 2018. január 29. Gangl Edina véd a nõi vízilabda világliga európai selejtezõjében, a Magyarország - Oroszország mérkõzésen a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2018. január 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

(MTI Fotó: Kovács Tamás)

“Az a legjobb, ha az ember már az elején elkapja a fonalat, de én úgy érzem, a spanyol mérkőzés után van, és kell is, hogy legyen egy kis hiányérzetem – mondta az MTI-nek a házigazdáktól elszenvedett szombati vereségről az UVSE hálóőre. – Ettől függetlenül nem ez volt a legfontosabb mérkőzés, sok olyan helyzet lesz még, amelyben javítani tudok. Most fel kell építenem magam és fokozatosan egyre jobb teljesítményt kell nyújtanom!”.

Megjegyezte, a két évvel ezelőtti szerbiai siker egyik kulcsa talán a könnyedség volt: “Egyszerűen jött, csak mentem és nem foglalkoztam semmivel. Most is megpróbálok kicsit így hozzáállni, ez egy fiatal csapat, nincs az a hatalmas eredménykényszer, még akkor sem, ha belül mindenki érzi, hogy jó lenne minél szebb eredményt elérni. Próbálok nyugodtan és lazán hozzáállni a dolgokhoz és remélem, valami jó sül majd ki a végén ebből.”

A 28 éves játékos részletesen beszélt a kapusok külön felkészüléséről, mint mondta, egyre komplexebb statisztikákat és videoelemzéseket kapnak a riválisokról, ami ugyan sokat segít nekik, ugyanakkor van némi hátulütője is.
“Az olimpián minden mérkőzés előtt több mint másfél órát videóztam, egyszerűen túl sok információ volt a fejemben és kicsit elment az improvizatív készségem” – fogalmazott Gangl Edina, hozzátéve: most a megfelelő egyensúlyt keresi ezen a téren.

“A videósunk összevág nekünk névre vagy sapkaszámra szólóan egy anyagot, most úgy csinálom, hogy mielőtt rákattintok az adott játékosra, először fejben végig gondolom azt, amire emlékszem, majd jöhet a videó, valamint egy lőtábla elemzése, amiből kiderül, hogy bizonyos szituációkban lő, vagy ejt, mennyit hibázik.” – árulta el.

A kiváló kapus hozzáfűzte, egyik személyes mumusa az olasz Arianna Garibotti, aki ugyan nem sok gólt szerzett ellene, de rendkívül kellemetlen lövései vannak.

“Persze azért vele szemben is több párharcot megnyertem már…” – tette hozzá a magyar kapus, aki ha választhatna, akkor az olaszokkal játszana a nyolc között, ráadásul szeret védeni a mediterrán csapatok ellen.

“Ugyan a spanyol meccsen ez nem jött, de szeretem az ilyen színészkedős csapatokat kicsit lecsitítani, amikor az ellenfél teátrálisan vízilabdázik, nagyon jó érzés neki egy védéssel odabökni” – fogalmazott.

Bíró Attila címvédő együttese a nyitófordulóban 13-9-re kapott ki a házigazdáktól, majd két papírforma győzelmet aratott Törökország (32-5) és Szerbia (23-6) felett. Csütörtökön a legutóbbi olimpián és világbajnokságon egyaránt bronzérmes orosz, szombaton pedig a német válogatott következik. A negyeddöntőbe az első négy csapat jut.

A mai program:

Július 19., csütörtök:

14:00 Izrael – Görögország
15:30 Németország – Törökország
17:00 Olaszország – Horvátország
18:30 Hollandia – Franciaország
20:30 Oroszország – Magyarország
22:00 Szerbia – Spanyolország

(MTI-vizipolo.hu)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS