Eb-rajt négy fiatallal

Negyvennégy ország 254 játékosa, köztük 12 magyar indul a jövő keddtől vasárnapig tartó budapesti felnőtt egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Up-info A férfi, illetve női kontinentális ranglista első tíz helyezettje közül csak egy-egy játékos hiányzik majd, de a két egyéni címvédő, a német Dimitrij Ovtcharov és a román Elizabeta Samara ott lesz a Tüskecsarnokban. Mindkét nemnél egyesben és párosban, továbbá vegyes párosban csatázhatnak a résztvevők.

Majoros Bence a keret legfiatalabb tagja Fotó: moatsz.hu

Majoros Bence a keret legfiatalabb tagja  •  Fotó: moatsz.hu

A magyar színeket hét férfi és öt nő képviseli. A férficsapatban négy U21-es játékos is szerepel: Szudi Ádám (1996) egyesben, férfipárosban és vegyes párosban, Lakatos Tamás (1995) és a válogatott legfiatalabb tagja, a Nyírbátorban nevelkedő, de immár Németországban játszó és készülő Majoros Bence (1997) egyesben és párosban, míg Ecseki Nándor (1996) férfipárosban lép asztalhoz. Kiemelkedő eredmény elérésére a női együttes első számú játékosának, Póta Georginának van a legnagyobb esélye. A Berlinben légióskodó asztaliteniszező célja, hogy egyesben dobogóra álljon.

Budapest 34 év után rendezhet újra kontinensbajnokságot.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS