Eb-re készülve

Hazatértek ökölvívóink az azerbajdzsáni Hejdar Alijev-juniortornáról. A nyolcfős magyar csapatból Pócza Miklós és Gábrisch Krisztián érte el a legjobb eredményt, mindketten bronzérmesek lettek, előbbi a 66, utóbbi a 70 kg-ban.

Majer Dániel A június közepi junior Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében utazott el Farkas József juniorkapitány és nyolc 17-19 év közötti ökölvívója a bakui Hejdar Alijev-tornára. A hosszú út és a háromórás időeltolódás nem a legjobb hatással volt a fiúk teljesítményére, de edzőjük elmondása alapján így sem vallottak szégyent.

Gábrisch Krisztián egyenesen lenyűgözte Farkast a bronzérmével, és legfőképpen a ringben tanúsított viselkedésével:

„Krisztián úgy felnőtt a feladathoz, hogy nem akartam elhinni. Céltudatosan és magabiztosan bokszolt, ezeket pedig nem lehet tanítani, valakiben vagy megvan ez a képesség, vagy nincs. Egyértelmű meglepetés a harmadik helye. Noha még nagyon az út elején van, le tudta tenni a névjegyét.”

Forrás: boxingasia.org

 •  Forrás: boxingasia.org

Ami a többieket illeti, az eredmények nem tükrözik a valós teljesítményüket, legalábbis Farkas szerint: „Nagyon kemény ellenfelekkel néztünk szembe, rangos verseny volt. A srácok mindannyian helytálltak, jól bokszoltak, többet érdemeltek volna. Sokakat megviselt a hosszú út és az időeltolódás, ha lett volna még egy napunk az elején, sokat segített volna. Még a két harmadik helyünkre is azt mondom, ha itthon lett volna a verseny, lehet, hogy más az eredmény. Ennél sokkal jobbak voltunk, vertünk oroszt, kazahot, üzbéget. Mindezek ellenére pozitív érzések kavarognak bennem, mert megérezték a bokszot a fiúk, és harapni fognak júniusban.”

Hasznos felkészülésnek bizonyult tehát az azerbajdzsáni verseny a kaposvári Európa-bajnokságra, melyet már csak egy felkészülési torna előz meg. „Vízválasztó lesz a május végi Bornemissza-emlékverseny Egerben, az Eb-csapat fő válogatója. Úgy engedtem haza a nyolc srácot, hogy ott meg kell mutatniuk, mert ha nem ők lesznek a bajnokok, mást kell indítanom az Európa-bajnokságon. Ezzel együtt nem teszünk rájuk nagy terhet, próbálunk távlati célokat kijelölni: bokszolják, amit tudnak, és előbb-utóbb megjönn az eredmény. Például a bakui verseny előtt is azt mondtam, ha itt jók vagytok, akkor az Eb-n ki tudjátok mutatni a fogatok fehérjét. Az olimpia a másik, amit szoktam nekik emlegetni, azt szeretném, hogy minden reggel ébredés után az olimpia jusson eszükbe.”

Addig azonban még sok víz lefolyik a Dunán… No, meg az Eger-patakon.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS