Edwards akár Messi örökébe is léphet

Megannyi fiatal labdarúgóra mondták már: „ő az új Messi.” Legutóbb a Premier League-ben szereplő Tottenham vezetőedzője, Mauricio Pochettino hasonlította az argentin klasszishoz Marcus Edwardsot, az első csapatban várhatóan a szerdai Ligakupa találkozón debütáló 17 éves szélsőt.

Majer Dániel Hét közben a Ligakupában szerepelnek az angol klubcsapatok. A Premier League együttesei körében a legkevésbé rangosnak számító sorozat remek lehetőség arra, hogy sztárjaikat pihentetve fiatalokat dobjanak a mély vízbe. Várhatóan így tesz többek között a londoni Tottenham Hotspur is, melynek menedzsere, Mauricio Pochettino az általa „új Messinek” titulált Marcus Edwardsot is pályára küldheti a Gillingham ellen.

Edwards (jobbra) nagy napja lehet a szerdai Forrás: skysports.com

Edwards (jobbra) nagy napja lehet a szerdai  •  Forrás: skysports.com

Az argentin edző is hangoztatta: hosszú út vár még a 17 éves szélsőre, aki szerdán a Ligakupa harmadik fordulójában több fiatal klubtársával együtt léphet pályára az első csapatban. Ám társai közül senkire sem figyel annyira a szigetországi média, mint Edwardsra. A hivatalosan támadó középpályást játszó, bal lábas tini alacsony súlypontjával és villámgyors lábaival a londoni klub egyik legnagyobb ígérete. Nem véletlenül szerepelt rendszeresen az angol U16-os, U17-es és U18-as válogatottban.

Nyolc évesen került a Tottenham akadémiájára, és a vezetőség nagy örömére augusztusban aláírta élete első profi szerződését. Pedig klubja már attól tartott, hogy a riválisok megpróbálják elcsábítani. Mauricio Pochettino – óvatosságból – várhatóan a padon kezdeti majd a harmadosztályú Gillingham ellen, a szurkolók Edwards iránti lelkesedésében ugyanakkor ő is osztozik. „A kvalitásai, a játékstílusa, hogy alacsony és bal lábas, a fiatal Messit juttatja eszembe. No, meg Eriket (Lamela, a Tottenham játékosa), még a River Plate-ben töltött időszakából. Emlékszem, neki hosszú haja volt, és sok videót találni róla a YouTube-on tizennégy, tizenöt éves korából. Mikor megszerezte a labdát, senkinek sem passzolt, hanem egyből lőtt” – nyilatkozta Pochettino a skysports.com-nak.

„Edwards nagyon ígéretes, és megvan az adottsága ahhoz, hogy topjátékos legyen. De türelemmel kell lennünk iránta. Meg kell értetni vele, hogy noha tehetséges, most az a legfontosabb, miként építi fel a jövőjét. Nekünk, edzőknek a felelőssége, hogy ezt észben tartsa.”

A 17 éves futballista a tartalékbajnokságban már begyújtotta a rakétákat, négy mérkőzésen két gólt és egy gólpasszt jegyzett, s a Monaco elleni UEFA Ifjúsági liga-mérkőzésen is kiosztott egy asszisztot.

Edwards mellettl több Tottenham-akadémista is megmutathatja a tudását ma a White Hart Lane-en. A 19 éves Josh Onomah, a 20 esztendős Harry Winks és a 18 éves amerikai Cameron Carter-Vickers mind versenyben vannak a kezdőcsapatba kerülésért. Utóbbi már többször leülhetett a kispadra. Pochettino neki is szép jövőt jósol. „Ott lehet Anglia legjobb középhátvédjei között, minden adottsága megvan ehhez, többek között a legfontosabb is: mentálisan nagyon erős.”

Hogy a többiek, köztük Edwards mennyire vannak rendben fejben, kiderül szerda este 9 órától a Gillingham elleni Ligakupa-találkozón.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS