Edzéseken szerepel majd a Renault tehetsége

F1

2016. március 7. hétfő, 07:40

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

Az F1-es sajtó értesülései szerint eldöntött tény, hogy Esteban Ocon, a franciák tartalékpilótája több nagydíj szabadedzésein autóba ülhet majd. A fiatal pilóta szezonja egészen hosszúnak ígérkezik.

Esteban Ocon a Formula-1-re várakozó fiatalok egyik legtehetségesebbje: tavaly a GP3-at, azelőtt a Formula-3-at nyerte meg első próbálkozásra, idén pedig – miközben a GP2 helyett a DTM-ben szerepel – leigazolta a Renault tartalékpilótának Kevin Magnussen és Jolyon Palmer mellé, annak ellenére, hogy Ocon továbbra is a Mercedes kötelékébe tartozik.

Már a legelején felmerült, hogy a 19 esztendős pilóta pénteki szabadedzéseken is autóba ülhet: az Autosport információi szerint Ocont biztosan látjuk majd a mezőny állandó tagjai ellen tréningeken. Hogy mennyi alkalommal vezet, még nem dőlt el, mint ahogy az sem, Magnussen vagy Palmer helyét fogja átvenni. Valószínűleg a két szezon közbeni teszten, Barcelonában és Silverstone-ban is a volán mögé ülhet majd. Emellett hosszú időt fog szimulátoros munkával eltölteni.

Ocon egyszer már vezetett pénteki szabadedzésen: 2014-ben Abu Dhabiban a Lotust. Ez a csapat, a Renault elődje tavaly is élt a gyakorlattal: Palmert nem kevesebb, mint 13 alkalommal vetették be, mindannyiszor Romain Grosjean helyén. Szezon végén aztán ő foglalta el a Haashoz igazoló pilóta ülését.

A harmadik számú versenyző szezonja egészen zsúfolt lesz 2016-ban: DTM-es idénye és a Renault-nál való szerepe mellett a Mercedesnél is tartalékpozíciót foglal el – azaz két különböző csapatnál számítanak rá abban az esetben, ha az állandó versenyzők nem képesek autóba ülni.

Forrás: www.formula.hu – RSS