Egy arany, három ezüst

Dobogós reményekkel indultak, egy arannyal és három ezüsttel kezdtek a magyar öttusázók az ifjúsági B Európa-bajnokságon. Az angliai Solihullban az első napon Gulyás Michelle, Soponyai Dávid, valamint a leánycsapat második lett, a fiúk pedig megszerezték az aranyérmet.

Majer Dániel Jól indult a 15-16 éves korosztálynak rendezett ifjúsági B Európa-bajnokság a magyaroknak, az első napon rögtön négy éremmel (1 arany, 3 ezüst) gazdagodtak. Gulyás Michelle a leányok, Soponyai Dávid a fiúk között nyert ezüstöt. A leánycsapat szintén második lett, míg a fiúk elhozták az aranyat.

A magyar csapat Forrás: pentathlon.hu

A magyar csapat  •  Forrás: pentathlon.hu

A korosztály sajátossága, hogy selejtező nélkül, egyből a közepébe csapnak a versenyzők, és az egész mezőny teljesíti a távot. Az úszásból és kombinációból (lövészet és futás) álló verseny előbbi része jobban nem is sikerülhetett volna Gulyás Michellenek, nem mintha a többi magyar a mezőny végén kullogott volna. Az első helyen kezdhette a kombinációt, Péter Rebeka a harmadik, Sarcia Borbála az ötödik helyen végzett. Egyedül Turbucz Anna teljesített kissé halványabban, ő a 24. helyen állt.

A kombináció már nem ment ilyen jól a lányoknak, azt az úszás után a 16. helyen álló spanyol Laura Heredia nyerte, és azzal az összesített elsőséget is megszerezve. Gulyás a tizedik, Sarcia a nyolcadik, Péter Rebeka a tizenhetedik pozíciót szerezte meg. Egyedül Turbucz ért el jobb eredményt, mint az úszásban, ő hetedikként végzett. Összesítésben Gulyás Michelle még így is csak 10 ponttal (836) maradt el a spanyol mögött, Sarcia Borbála 5., Péter Rebeka 11., Turbucz Anna 13. lett.

Csapatban a Gulyás, Péter, Turbucz trió 2452 ponttal ezüstérmet nyert.

A fiúk versenyéről ennyire részletes eredményeket nem tudunk közölni, pedig ők még a leányoknál is eredményesebbek voltak. Soponyai Dávid Gulyás Michellhez hasonlóan második helyen végzett, ő 939 ponttal. Bőhm Csaba az ötödik, Tamás József kilencedik, Horváth Barnabás a tizedik helyen zárt a 43 indulóból.

A Soponyai, Horváth, Tamás összetételű csapat aranyérmet nyert.

Természetesen igyekszünk mielőbb szolgálni a részletekkel.

A kontinensviadal a vasárnapi kulturális napot követően (a magyarok csokigyár-látogatásra mennek) hétfőn, a váltóversennyel folytatódik.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS