Egy hónap meccs nélkül

Az U17-es után az U19-es labdarúgó-leányválogatott is teljesítette utolsó felkészülési mérkőzését az Eb-selejtezők előtt. Turtóczki Sándor együttese hétfőn és szerdán az osztrák válogatott ellen lépett pályára. Elsőre 3-0-s vereséget szenvedett, másodjára viszont javított, és 0-0-s döntetlent ért el.

Majer Dániel Befejezte felkészülését az októberi Eb-selejtezőkre a magyar leányok U19-es labdarúgó-válogatottja. Hétfőn idegenben vereséget szenvedett az osztrákoktól a határ túloldalán, szerdán Gyirmóton viszont javított, és döntetlent ért el. Turtóczki Sándor szövetségi edző szerint nemcsak az eredményben, de a játékban is érezhető volt a javulás.

Jobb ellenfél ellen készülhettek Forrás: mlsz.hu

Jobb ellenfél ellen készülhettek  •  Forrás: mlsz.hu

Az első találkozón a sógorok háromszor zörgették meg Schildkraut Fruzsina hálóját, egyszer az első, kétszer a második negyvenöt percben. Turtóczki Sándor nem is volt elégedett, a sok ki nem kényszerített hibát és a veszélyes helyen eladott labdákat emelte ki.

Szerdára a szövetségi edző változtatott is, a hétfőn kipróbált három belső védős felállásról visszatért a 4-2-3-1-es hadrendhez. „Nem játszottunk jól a kísérleti rendszerben, bátortalanok és gyengék voltunk – mondta Turtóczki. – A szerdai találkozón már jobban ment, a korábbi egy-két elfogadható teljesítmény helyett ezúttal többen is megfelelően játszottak, megérdemeltük a döntetlent. Támadásban még nem tudtunk ugyan kibontakozni, a megszerzett labdákból kevés kontrát vezettünk. Örülök, hogy az osztrákokkal játszottunk, nagyon hasznos volt, mert a selejtezőcsoportban a szlovákok és a dánok ellen sem lesz könnyebb.”

Az október 20-i, montenegróiak elleni első selejtezőig még egy hónap van hátra, a csapat azonban több felkészülési mérkőzést már nem játszik. „Nem könnyű a nemzetközi mérkőzések lekötése, a júliusi, skótok elleni találkozó úgy érzem, korai volt. Természetesen jó lenne még pályára lépni a selejtezőig, de nem találtunk ellenfelet, így maradnak az összetartások.”

A szlovák, dán és montenegrói csapatra nem készülnek külön. „Arra törekszünk, hogy arculata legyen a csapatnak, és a saját játékát játssza.” Hogy ez sikerül-e, az október 20-án délután háromtól kiderül.

U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
1. mérkőzés, Bruck
Ausztria–Magyarország 3-0 (1-0)
Magyarország: Schildkraut Fruzsina – Csányi Diána (Fél Patrícia, 46.), Rozmis Gabriella (Turányi Lilla, 46.) Csigi Eszter, Németh Hanna – Pilán Tímea, Grúber Brigitta (Csiki Anna, 75.) – Kiss Gabriella (Török Kitti, 63.), Kocsán Petra, Krascsenincs Petra – Gelb Mónika (Süle Dóra, 46.)
2. mérkőzés, Gyirmót
Magyarország–Ausztria 0-0
Magyarország: Barti Luca – Csányi Diána, Turányi Lilla, Csigi Eszter, Fél Alexandra – Grúber Brigitta, Török Kitti (Kiss Gabriella, 66.) – Fél Patrícia, Kocsán Petra, Gelb Mónika (Csiki Anna, 66.) – Krascsenics Petra

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS