Egy tucat megteszi

Bemelegítésként 12-0-ra nyert a magyar válogatott a vb-újonc Thaiföld ellen a kanadai Belleville-ben, a floorball hetedik U19-es leány-világbajnokságán. Kedden már éles meccs következik az osztrákok ellen.

Majer Dániel Az ötvenezres kisváros egyik jégkorong-csarnokában rendezett, Thaiföld elleni előtalálkozó remekül indult a floorballvébén a kanadai Belleville-ben: Kelemen Anikó gyakorlatilag az első támadásból gólt szerzett, amelyet pár perccel később újabb követett.

A válogatott csapatkapitányát egyébként első helyen emeli ki a világbajnokság honlapja, mint azt a játékost, akire kiemelten figyelni kell.

A thaiföldiek derekasan küzdöttek, de még a laikusnak is nyilvánvaló volt a jelentős magyar  fölény. A két csapat közti különbség már a 4-0-s első harmadban testet öltött, bár a második felét a helyszínen tartózkodókon kívül vélhetően a világon senki nem látta, a nemzetközi szövetség streamproblémáinak következtében.

Indulás előtt Forrás: Facebook: magyar női U19 floorball válogatott hivatalos oldala

Indulás előtt  •  Forrás: Facebook: magyar női U19 floorball válogatott hivatalos oldala

A szünetet követően folytatódott a magyar örömjáték. Elek Zóra passzát Orosz Luca lőtte a kapu torkából a hálóba (5-0), nem sokkal később távoli lövést követő kipattanóból Galambos Eszter (6-0), eladott labda utáni gyors összjátékból pedig Fodor Eszter (7-0) is betalált. Ez a harmad remekül szolgálta az éles meccsekre való felkészülést, az emberelőnyös és emberhátrányos játékot egyaránt gyakorolhatták a lányok. Kelemen Anikó kis híján még gólt is szerzett az ellenfél fórja alatt.

9-0-s magyar vezetéskor álltak ki a felek a záró játékrészre, Varsányi Zsuzsanna lányai pedig továbbra sem lazsáltak, újabb három góllal toldották meg amúgy sem kis előnyüket. Kelemen a mérkőzés utolsó mozzanataként még kihagyott egy büntetőt, de az már nem osztott nem szorzott, egy tucat góllal, 12-0-ra nyert a magyar U19-es válogatott.

Legközelebb magyar idő szerint csütörtökön háromnegyed hatkor lépnek pályára a lányok, immár a világbajnokság keretében Ausztria lesz az ellenfél.

Jaczkó Róbert, a  szövetség főtitkára szintén streamen figyelte a lányok teljesítményét:
„Természetesen a világbajnoki újonc Thaiföld ellen nem is lehetett más cél, csak a győzelem. Kicsit azért még látszott a lányokon az időeltolódás miatti fáradtság, hiszen tegnap utaztak el Kanadába. Néhányan talán jobban izgultak az első válogatottságuk miatt. Összességében azonban elégedettek lehetünk, és reméljük, önbizalomnövelő volt a győzelem. Nem titkolt célunk a B divízió első helye, ahhoz mindkét csoportmeccsünkön nyernünk kell. Két éve kiestünk az A csoportból, szeretnénk egyből visszajutni, majd ott is maradni.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS