Egyetlen tus

Kossuth Bálint és Kelecsényi Mirabella nyerte a junior kardozók országos bajnokságát. A kadet tőrözők között Bényei Erik, illetve Pöltz Anna bizonyult a legjobbnak. A párbajtőrözők olimpiciversenyén szépen gyűlnek a magyar érmek.

Pusztai Viola Péch Miklósnak rémálmai lehetnek, s nem amiatt, mert lefekvés előtt a Walking Dead című zombis sorozatot nézte. Mindinkább azért, mert úgy vesztette el a junior kardozók országos bajnokságán a döntőt, hogy az alapos elemzést érdemel. No, nem tőlünk, mi csak tényként írjuk le: az MTK vívója az aranyérmet legalább tíz emelet magasságból ejtette ki a kezéből.

Kossuth Bálint (jobbra) nagy hátrányból nyerte meg a junior kardozók országos bajnokságát Forrás: FIE

Kossuth Bálint (jobbra) nagy hátrányból nyerte meg a junior kardozók országos bajnokságát  •  Forrás: FIE

Persze csak képletesen, hiszen a finálét a Gerevich Aladár Sportcsarnok első emeletén vívta Kossuth Bálinttal. Az UTE versenyzője 8-3-as, majd 13-7-es hátrányban is azt gondolhatta volna, oda az asszó, de nem így tett, hanem ment előre. Az sem törte meg, hogy Péch egy tusra került a győzelemhez, miközben ő még háromra volt, hanem támadott és talált, nem egyszer, kétszer. És amikor zsinórban a harmadik tust is bevitte, ellenfele úgy érezhette magát, mintha szíven szúrták volna, hiszen tetemes előnyből kapott ki 15-14-re. Ez olyan dolog, amelyik napokra zombivá változtathatja az embert.

Íme a döntő:

A nap slágere azért nem a The Cranberries 1994-es sikerdala, a Zombie lett a fiatalok körében, mindinkább a 15-14-es végeredmény. A junior kardozó hölgyek döntőjében ugyanis Kelecsényi Mirabella is csupán egy tussal múlta felül a nemrég Világ Kupa-versenyen bronzérmet szerző Záhonyi Petrát. Ahogy a kadet tőröző lányok fináléja is hasonlóan alakult, miután az Annák párharcát Pöltz Anna nyert meg 15-14-re Szántay ellen. A verseny érdekessége, hogy a nyolcadik helyen az a Borsody Emma végzett, aki egyébként párbajtőröző.

A fiú kadet tőrözők országos bajnoka inkább a 15-2-es, vagy a 15-13-as eredményeket részesítette előnyben a nap során, de a legboldogabb mindenképpen a 15-4-estől volt. A Törekvés SE ígérete, Bényei Erik ugyanis tizenegyes különbséggel győzte le a döntőben a BHSE vívóját, Eszes-Kovács Maximot.

Párbajtőrben péntektől vasárnapig a legkisebbeké a főszerep. A Vasas Fáy utcai kézilabdacsarnokában két teremben folynak a jövő reménységeink küzdelmei. Az első napon a gyermekkorosztályban hirdettek győzteseket, a fiúk mezőnyében a Vasas vívója, Gyenes András nyert, a lányoknál az óbudai Flesst képviselő Szarvas Rita állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Szombaton a törpici fiúk között brit, az újoncok viadalában olasz elsőség született, az újonc lányok mezőnyében az MTK-s Tóth Jázmin bizonyult a legjobbnak.

Vasárnap a junior kardozók és a kadet tőrözők csapatban állnak pástra, a párbajtőrözők olimpiciversenyén a serdülőké, illetve a törpici lányoké a terep.

Az eredmények ITT és ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS