Egyre kedveltebb a füzesabonyi verseny a speciális olimpikon bocsások körében – Interjú Havasi Gáborral

Szeptemberben a Magyar Speciális Szövetség (MSOSZ) Füzesabonyban rendezte a bocsázók csapatversenyét. Ez az esemény egyre népszerűbb az MSOSZ versenyrendszerében.
Ennek kapcsán beszélgettünk Havasi Gábor szakágvezetővel.

Zana Anita: Szeptember közepén volt a csapat bocsa verseny. Mit érdemes tudni erről a különleges sportágról?
Havasi Gábor: A Magyar Speciális Olimpia Szövetség célja, hogy az ország egész területén, régiónként elérhető közelségben rendezzen bocsa versenyeket. Három évvel ezelőtt több bocsa bemutatót is szerveztünk a keleti országrészben, hogy az ott élő sportolókkal is megismertessük a sportágat. Ennek a következménye és hagyományteremtő versenye volt a tavalyelőtt, első ízben megrendezett Regionális Csapat Bocsa Verseny, melyet idén második alkalommal rendeztünk meg Füzesabonyban. A hatalmas fegyelmet, türelmet és kitűnő koordinációs készséget igénylő golyós sport kedvelői, így már az ország keleti részén is hódolhatnak szenvedélyüknek.
ZA: Mi a csapatverseny lényege?
HG: Az egyéni versenyekkel szemben itt 16 elért pontig mennek a mérkőzések. Egy csapatot négy bocsázó alkot, akik egy körön belül egyet – egyet gurítanak. A divízionálás menete ugyanúgy zajlik, mint az egyéni illetve páros versenyeknél.
ZA: Füzesabony milyen helyszínek bizonyult?
HG: Füzesabony polgármestere idén is térítésmenetesen bocsájtotta rendelkezésünkre a város sportcsarnokát, mely minden igényt kielégít. A mobilpálya könnyen felállítható és a közeli lelátónak köszönhetően, a versenyzőket folyamatos szurkolás kíséri.
ZA: Hányan voltak a versenyen?
HG: A versenyen 8 csapat indult el, 32 versenyzővel.
ZA: Szakágvezetőként hogyan értékeled a versenyt?
HG: A füzesabonyi verseny folyamatosan fejlődik, egyre nagyobb körben kelti fel az érdeklődést és vonzza a speciális sportolókat és edzőiket is.
ZA: Mi lesz a következő verseny a bocsázók számára?
HG: Az év utolsó versenyére október 7-én kerül sor Budapesten, mely egy egyéni verseny lesz. Az Aszgárd Sportklubban rendezendő versenyen profi körülmények között guríthatnak a résztvevők, köszönhetően a Magyar Golyósport Szövetség támogatásának. A nevezések számából ítélve színvonalas, izgalmas eseménynek nézünk elébe.
Szerző (forrás): Zana Anita
kép: mindenamisport.com

Forrás: http://specialolympics.hu – RSS