Egyre mélyebb a víz

Bognár Bendegúzt nyugodtan be lehet dobni a mélyvízbe, és nemcsak azért, mert vízilabdázó. A Szeged tizennyolc éves kapusa körül a nyár óta igencsak felgyorsultak az események: bemutatkozott az OB I-ben, majd az Euro Kupában. Következő lépésként a korosztályos válogatott ajtaján kopogtatna.

Pusztai Viola „Úgy szervezd az életed, hogy a következő szezontól már az OB I-es csapat tagja leszel” – a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás, a Tiszavirág Szeged Diapolo vízilabda-klub ügyvezető igazgatójának szavain maga az érintett, Bognár Bendegúz is meglepődött. Bár a tavalyi idényben az addiginál is keményebben edzett, nem számított rá, hogy a munka ilyen hamar beérik.

− Nagyon vártam, hogy elkezdődjön a szezon, remekül érzem magam az OB I-es csapatban, szeretek edzésekre járni, úgy érzem, már most sokat fejlődtem. A beilleszkedéssel nem volt gond, hiszen a legtöbb játékost ismertem korábbról, a Komjádi-kupában játszottunk is együtt – mondja a tizennyolc éves kapus, akinek nem kellett sokáig várni arra, hogy bedobják a mélyvízbe.

Bognár Bendegúz (13) nemcsak a kispadon ült az Euro Kupán Forrás: waterpolo.hu

Bognár Bendegúz (13) nemcsak a kispadon ült az Euro Kupán  •  Forrás: waterpolo.hu

A Szentes elleni bajnokin bemutatkozott az OB I-ben, a Népligetben rendezett Euro Kupa-selejtezőn pedig abban bízva ült le a kispadra, hogy a nemzetközi porondon is szerepet kap. Nos, a Szeged edzője, Varga Péter a német Esslingen és a montenegrói Primorac Kotor elleni győztes meccsen is becserélte.

− Örülök, hogy védhettem a rangos tornán, amit a tét miatt mindenki komolyan vett, és száz százalékot adott ki magából. Hat meccset játszottunk öt nap alatt, természetesen a végére mindenki elfáradt, de azért a mérkőzések között figyeltünk a regenerálódásra, így simán vettük az akadályokat. Nyáron kemény alapozást végeztünk, Debrecenben pedig az EK-selejtezőhöz hasonló sokcsapatos tornán vettünk részt, azzal készültünk a megmérettetésre.

A Szeged a második helyen jutott tovább, és a következő selejtezőkörben is érdekelt lesz. Így a csapat saját nevelésű kapusára még több nemzetközi mérkőzés várhat, miközben itthon az OB I mellett az ifjúsági bajnokságban is számítanak rá. A szegedi fiataloknak tavaly nem sikerült a felsőházba jutniuk, idén azonban már a legjobbak között mutathatják meg magukat. A Racionet Honvéd ellen még nélkülözniük kellett a kapusukat, aki az előző szezonban az OB I/B-ben is védett, és azáltal rengeteget fejlődött.

A kapuba csak szórakozásból állt be, aztán annyira megtetszett neki, hogy ottragadt. A városban oly népszerű kézilabdát sosem próbálta, ellenben kosarazott, aztán rájött, hogy a vízilabda áll hozzá a legközelebb.

Miután idén már délelőtt is edzésre jár, a középiskola utolsó évét magántanulóként végzi.

− Már most sem egyszerű ez az év, és még előttem az érettségi. De állok a kihívás elé. Ráadásul van még egy célom: be akarok kerülni a korosztályos válogatottba.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS