El Shaarawy visszatérése terítéken van a Milannál

Stephan El Shaarawy szerződése a nyáron lejár a Roma együttesével és konkrét lehetőségként áll fenn, hogy esetleg visszatér a Milanhoz.

Az olasz válogatott támadó 2011 és 2015 között már viselte a Rossoneri mezt és 102 tétmeccsen 27 gólt szerzett illetve 13 gólpasszt osztott ki. Végül 2016 nyarán a Roma a kölcsönszerződést követően végleg megvásárolta mintegy 13 millió euróért.

A Tuttosport jelentése szerint a Milan vezetősége vizsgálja El Shaarawy visszahozatalának lehetőségét, hogy Rafael Leao alternatívája legyen a támadó-szekció bal oldalán a következő szezonban.

A 30 éves támadónak az idény végén lejár a szerződése a Romával és egyelőre nem kapott hivatalos hosszabbítási ajánlatot. Ante Rebic távozása borítékolható a nyáron, ezáltal a Milannak szüksége lesz egy bal szélső támadóra Leao tehermentesítésére. Több szempontból is ideális választás lehet El Shaarawy, aki mellett szól, hogy átigazolási ár nélkül válthat klubot, meglehetősen rugalmas a támadósorban és olasz nemzetiségű, amely kedvező a nemzetközi kupaporondra nevezhető külföldi játékosok korlátozott kvótája miatt. Továbbá jó szezonja van: kiegészítőemberként 39 meccsen játszott a Romában és 2000 játékperc alatt 8 gólt szerzett illetve 2 gólpasszt osztott ki.

A Tuttosport hozzátette, hogy a Milan mellett az Inter és több külföldi együttes is érdekelt El Shaarawy szerződtetésében a közelgő nyári mercato alatt. Állítólag a Rossoneri javaslata egy 2 évre szóló szerződés lehet évi 2,5 millió eurós fizetéssel.

El Shaarawy összesen 228 alkalommal lépett pályára a Roma színeiben és a mérlege 57 gól illetve 30 gólpassz.