Elbúcsúzott csapatától az argentin klublegenda

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Lanús legendás alakja az év végén szögre akasztja a stoplist…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A Lanús klublegendája, José Sand az elmúlt hétvégén lejátszotta az utolsó hazai mérkőzését csapata a színeiben, melyet követően érzékeny búcsút vetett szeretetett klubjától, s annak szurkolóitól.

A 43 éves csatár a Granata történetének valaha volt legeredményesebb játékosa. Első ízben 2007 és 2009 között szolgálta a csapatot, amikor két idény alatt 59 gólt vágott. Később 2016 és 2018 között, a második megszakítás alkalmával “csak” 44 találatra volt képes, utoljára pedig 2018. decemberében tért haza, a közös történet azóta is tart. A Liga Profesional 2022-es kiírásában 20 meccsen öt gólt szerzett, az idei első idényben 11 pályára lépés alatt kétszer talált be, míg a másodikban nem volt eredményes.

“Örökké hálás vagyok a szurkolóknak, amikor a kluhboz jöttem, nem erre számítottam. A világ legboldogabb játékosává tettek. Szeretnék újjászületni, hogy ugyanebben az örömben legyen részem még egyszer. Életem egy gyönyörű szakasza lezárult, de remélem egy új kezdődik” – búcsúzott a közönségkedvenc.

Sand az évek során 317 mérkőzésen 171 gólt szerzett a Lanús színeiben. A Lanústól távol töltött közte időszakban Argentínában többek közt a River Plate, a Banfield, a Colón és a Racing Club csapataiban is megfordult, de kipróbálta magát Spanyolországban a Deportivo La Coruna játékosaként, valamint játszott Mexikóban, Kolumbiában és az Egyesült Arab Emirátusokban is.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Elbúcsúzott csapatától az argentin klublegenda bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.