Eldőlni látszik Dest sorsa a Milannál

Minden jel arra utal, hogy Sergino Dest a szezon végén távozik a piros-feketéktől.

Az amerikai válogatott szélsőhátvéd a tavaly nyári átigazolási időszak utolsó napján érkezett Spanyolországból, miután Alessandro Florenzi combizom sérülése súlyosnak bizonyult. A megegyezés alapján Dest kölcsönben érkezett a szezon végéig, méghozzá vásárlási opcióval.

A Tuttosport és a Calciomercato szerint a Milan vezetősége a szezon végén nem fogja végleg megvásárolni Destet, így a játékos a nyáron visszatér az FC Barcelonához.

A Milan és a Barca egy 20 millió eurós vásárlási opcióról állapodott meg 2022 nyarán, viszont minden jel arra utal, hogy a piros-feketék egyáltalán nem szándékoznak kifizetni ezt az összeget és nem tartanak igényt Destre a 2023/2024-es szezonra. A katalánok abban reménykedtek, hogy pénzt kapnak a létszámfeletti jobbhátvédért.

A 22 éves jobbhátvéd eddig összesen 14 tétmérkőzésen lépett pályára a Milanban és 632 játékpercet töltött a pályán, egyelőre gólt és gólpasszt nem jegyzett. Stefano Pioli többnyire csereként számított rá jobbhátvéd poszton illetve balhátvédként is szerepelt Theo Hernández távollétében.