Pioli megindokolta Ibra kimaradását a BL-keretből

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője az újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy miért döntött Zlatan Ibrahimovic kihagyása mellett a Bajnokok Ligája kieséses szakaszára nevezett keretből.

Ibrahimovic nem lesz jogosult pályára lépni tavasszal a Bajnokok Ligájában, ugyanis nem szerepel a kieséses szakaszra nevezett játékosok listáján. Az UEFA szabályzata alapján a Milan 23 játékost nevezhetett a BL-re és Pioli kénytelen volt kihagyni hét játékosát, nevezetesen Devis Vasquezt, Mike Maignant, Sergino Destet, Aster Vranckx-ot, Yacine Adlit, Tiemoué Bakayokót és Ibrahimovicot.

A svéd klasszis kimaradása nagy meglepetés, ugyanis az olasz sajtó már napokkal előtte “beharangozta” a visszatérését a BL-nyolcaddöntőre. Végül Pioli úgy döntött, hogy nem jelöli a keretbe és az olasz szakember megindokolta a döntésének okát.

“Ibrahimovicnak mindig is létfontosságú szerepe volt a csapatban. Pénteken visszatért és a csapattal edzett, de csak nagyon rövid ideig, ma már nem tréningezett velünk és folytatta a személyre szabott edzésprogramját. Sajnos a Tottenham elleni két mérkőzésünk nagyon rövid időn belül lesz és jelenleg nem tudjuk, hogy Zlatan mikor lesz újra 100 százalékos állapotban.” – monda Pioli.

“Teljes szívemből remélem, hogy hamarosan visszatérhet a pályára, különösen az alapján, ahogyan dolgozik. Kevesen lennének képesek megcsinálni azt, amit Ibra tesz annak érdekében, hogy visszatérjen egy ilyen nehéz helyzetből és egy ilyen súlyos sérülés után. Soha nem adja fel. Fájdalmat érez és megpróbál visszatérni. Sajnos nem volt garancia, ezért nem volt más választásom. Néhány napja közöltem vele a döntést.”

A 41 éves csatár térdét több mint 8 hónappal ezelőtt műtötték meg és sikeresen megtörtént az elülső keresztszalagjának rekonstrukciója és oldalsó megerősítése, valamint a meniszkuszának helyreállítása. Zlatan azóta egyáltalán nem játszott.