Elérhető ötödik

Magabiztos győzelemnek indult, s bár az is lett a vége, a szerbek meccs közben ráijesztettek a magyar leány U19-es vízilabda-válogatottra a hágai Európa-bajnokság helyosztóján. A csapat az ötödik helyért játszik vasárnap.

P. V. A szerbek férfivízilabdában nagyhatalomnak számítanak, de a nőiben inkább a középmezőnybe tartoznak. Ennek fényében a magyar U19-es leányválogatott számított esélyesnek ellenük a hágai Európa-bajnokság helyosztóján.

Az ötödik helyért játszanak a magyar lányok az Eb-n.

Az ötödik helyért játszanak a magyar lányok az Eb-n.

A lányok ezt bizonyítva 4-0-val kezdték az 5-8. helyért játszott találkozót. Akkor felsejlett az emberben, hogy ez sem alakul másképp, mint a korábbi, nagyarányú győzelmeket hozó „edzőmeccsek”. Talán meg is nyugodtak a játékosok a magabiztos vezetés birtokában, mert aztán teret adtak a szerbeknek, akik köszönték szépen a lehetőséget, éltek vele: a félidőben 5-5 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban azért nem kellett lerágni a körmünket, Faragó Tamás együttese érvényesítette a nagyobb tudását, és azzal együtt a papírformát: 13-8-ra nyert és az 5. helyért játszik az Eb-n.

A szövetségi kapitány a meccs után a szövetség honlapján nyilatkozott meg:

– Amilyen jól játszottunk pénteken Hollandia ellen, ezúttal ugyanaz nem mondható el, és akkor még finom voltam. Pedig úgy kezdtünk, ahogy elterveztük, mondhatnám, ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Utána azonban érthetetlenül megtorpantunk, szinte minden szerb lövésből gólt kaptunk, és egyenlített az ellenfél. A félidőben megbeszéltük, hogy taktikát váltunk. Bejött, talpra álltunk, és végül biztosan nyertünk. Összességében elmondható, hogy tipikus női utánpótlás-mérkőzés volt, amelyen negyedekre lebontva is minden megtörténhetett. A győzelemhez a csapat nagy részének produkciója miatt két-három átlagon felüli teljesítmény kellett.

Ezek között említhető Kuna Szonja teljesítménye, aki hat góllal járult hozzá a győzelemhez.

A csapat vasárnap az orosz-német összecsapás győztesével játszik az ötödik helyért.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, HÁGA
Csoportmérkőzések:
Magyarország–Horvátország 22-3 (7-1, 7-0, 3-1, 5-1)
Oroszország–Magyarország 16-9 (1-1, 6-3, 4-2, 5-3)
Magyarország–Franciaország 19-4 (5-0, 6-1, 4-0, 4-3)
Magyarország–Ukrajna 22-2
Nyolcaddöntő: Magyarország–Izrael 22-6
Negyeddöntő: Magyarország–Hollandia 5-7 (1-0, 1-3, 1-2, 2-2)
Az 5-8. helyért: Magyarország–Szerbia 13–8 (4-1, 1-4, 5-1, 3-2)
Szeptember 18, vasárnap: Az 5. helyért: Magyarország–Oroszország/Németország 11.00

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS