Élet+Stílus: A BBC szerzője szerint Szoboszlai lehet az új Puskás

A brit közmédia cikke felidézi, hogy az utolsó Eb-csoportmeccsen két gólt is szerző Szoboszlai a Montenegró elleni győzelem után lehúzott egy pálinkát is, aztán megénekeltette a Puskás Aréna lelátóját.

– állapítják meg.
A magyar válogatott csapatkapitánya egyébként a Montenegró elleni győzelem után igyekezett hűteni a kedélyeket, mikor a riporterek arról érdeklődtek, hogy milyen érzés világszínvonalúnak számítani, arról beszélt, hogy szerinte még nem tart ott.

Szoboszlai, aki többször beszélt már arról, hogy szívesen olvasgatja a róla szóló negatív kommenteket, és motivációt merít a kritikákból, az Anfielden és a magyar válogatott csapatkapitányaként is hamar rácáfolt a kétkedőire.
Szoboszlai lehet a kivétel, mert rendkívül jól érzi magát a bőrében
Veretlenül, csoportelsőként jutott ki selejtezőcsoportjából a jövő évi Európa-bajnokságra a magyar férfi labdarúgó-válogatott, ami óriási fegyvertény. Évtizedek óta nem volt ilyesmire példa. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata az utóbbi időben jelentős fejlődésen ment keresztül, magabiztosabb, mint valaha, és többször bizonyította, hogy akkor sem zuhan össze, ha hátrányba kerül.

Még mindig vannak, akiknek ez nem tetszik. De ez még jobban motivál, hogy folytassam, még jobb legyek, még többet érjek el, még több kupát nyerjek meg, és még több gólt szerezzek.

Rossi-mágia és Szoboszlai-faktor: a futballválogatott sikerességének öt oka

„Elmentem [a Liverpoolba], beverekedtem magam a csapatba, kezdő lettem, gólokat rúgtam, gólpasszt adtam, jól játszottam, és alapjátékos lettem” – idézi a brit lap Szoboszlai egy korábbi nyilatkozatát.

Ahogy a BBC is kiemeli, nem Szoboszlai az első, akiben az új Puskást szeretnék vizionálni a szurkolók, és korábban több magyar játékos is megrogyott a teher alatt. Ehhez ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy ha valaki, aki képes lehet ehhez a nehéz örökséghez felnőni, akkor az a Jurgen Klopp csapatában játszó középpályás.

Szoboszlait nemrég a Liverpool-beli csapattársa, Szalah is méltatta, ugyanakkor ő is arra figyelmeztette a klub szurkolóit, hogy kár lenne túl korán túl nagy nyomást helyezni a magyar játékosra.

A Liverpool szurkolóinak kedvence és a magyar legenda, Puskás Ferenc lehetséges utódja – így mutatja be Szoboszlai Dominikot a BBC német szakírója, Constantin Eckner, aki a magyar válogatott Eb-kijutása apropóján szerdán hosszú portrét írt a 23 éves középpályásról.
Innen ugrik vissza az időben arra a pontra, amikor a magyar focista 16 évesen külföldre igazolt, és sokan kétkedve fogadták a döntését. Szoboszlain a kritikusai mindig találtak újabb fogást: lesajnálták, amikor „csak” a Lipcsében játszott, vagy amikor lemaradt a 2021-es Eb-ről, de még akkor is, amikor idén nyáron a Liverpool 70 millió euróért igazolta le őt. Ekkor leginkább azt pedzegették rosszmájúan, hogy vajon elbírja-e majd a rá nehezedő nyomást.

A brit közmédia portréja szerint a Liverpool magyar középpályása azért lehet képes elviselni a nagy előd nyomdokában járókra nehezedő terhet, mert erőt merít a kritikákból, és jól érzi magát a bőrében.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: A BBC szerzője szerint Szoboszlai lehet az új Puskás bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.