Élet+Stílus: Hatalmas volt a túljelentkezés a magyar válogatott Eb-jegyeiért

A három mérkőzésre összesen mintegy másfél millió jegyet igényeltek a magyar szurkolók.

Az UEFA rendszerében a nyerteseknek január 31-ig van lehetőségük arra, hogy kifizessék belépőiket, és ha ezt nem teszik meg, akkor ezek a jegyek felszabadulnak, márciusban pedig újabb sorsolás dönt majd a gazdáikról.
Az európai szövetség adatai szerint a magyar válogatott kölni összecsapására Svájc ellen több mint 400 ezer, a két stuttgarti találkozóra, Németország és Skócia ellen pedig több mint 500 ezer jegyigénylés futott be meccsenként.
A kölni stadion befogadóképessége 43 ezer fő, a stuttgartié 51 ezer, viszont az érintett válogatottak drukkerei „csak” 10-10 ezer jegyet kaptak a találkozókra, a fennmaradó belépőkre pedig szerte a világból bárki – akár Magyarországról is – pályázhatott.
Hatalmas volt az érdeklődés a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzéseinek belépői iránt, ezért maradtak sokan jegy nélkül az UEFA sorsolása után.
A tornán Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Svájccal június 15-én, Németországgal június 19-én, Skóciával pedig június 23-án játszik a csoportban, előbbivel Kölnben, utóbbi kettővel Stuttgartban.
A magyar válogatott Európa-bajnoki esélyeiről alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Hatalmas volt a túljelentkezés a magyar válogatott Eb-jegyeiért bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.