Élet+Stílus: Marco Rossi: „Orbán Viktor sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához”

Marco Rossi szövetségi kapitány megerősítette, hogy a miniszterelnök tényleg szakértője a labdarúgásnak, de azt állítja, sosem szólt bele a munkájába.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke kérdezte meg Rossitól egy éve, hogy szeretné-e felvenni a magyar állampolgárságot, ő pedig igent mondott – meséli a Mandinernek adott interjúban Rossi, aki azt mondja, otthon érzi magát Magyarországon. „Ez főleg az emberek attitűdjének köszönhető, mindenki kifejezetten kedves velem, és nem csak az utóbbi években. Annak ellenére, hogy külföldi vagyok, a magyarok kezdettől fogva nagy szeretettel és tisztelettel fogadtak. Biztosan akad, aki nem így érez, de azt tapasztalom, hogy az emberek nagy többsége azért kedvel, és ez nagy-nagy büszkeséggel tölt el.”
„Orbán Viktor egyébként tényleg szakértője a labdarúgásnak, ezt azonnal érzi az ember, ha a fociról beszélget vele. Ez persze nem azt jelenti, hogy valaha is tanácsot adott volna azzal kapcsolatban, mit és hogyan tegyek” – mondta. Hozzátette, ő maga viszont soha nem beszél a politikáról, ugyanis nem ért hozzá.
A válogatott céljairól szólva Rossi általánosságban azt mondta, hogy szeretnék letenni Magyarország jövőbeli válogatottjának alapjait. Konkrétan pedig most egy jó szereplés a cél az Eb-n és a Nemzetek Ligájában, „a legfontosabb pedig, hogy szeretnénk sikerrel zárni a vb-selejtezőt”.
„Mondjuk úgy, hogy a miniszterelnök sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához.”
Mint mondta, szokott beszélni Orbán Viktorral mérkőzéseken vagy egyéb eseményeken.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Marco Rossi: „Orbán Viktor sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához” bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.