Uruguayi edző veszi át a perui válogatott irányítását – sajtóhír

A perui labdarúgó-szövetség a közelmúltban köszönte meg Juan Reynoso szövetségi kapitány munkáját, és a hírek szerint már megállapodtak az utódjával…

César Luis Merlo információi szerint a perui szövetség szóbeli megállapodást kötött Jorge Fossatival a válogatott további irányításáról.

A 71 éves uruguayi szakember 1993 óta már számtalan dél-amerikai országban vállalt munkát, legutóbb éppen a perui Universitario edzője volt. Fossti szövetségi kapitányként több ízben irányította a katari válogatottat, de 2004 és 2006 között Uruguay szövetségi kapitánya is volt.

A perui válogatott a dél-amerikai vb-selejtezők során egyedüli nyeretlen csapatként sereghajtó hat forduló után.

A 2018-as vb-részvétel és a 2022-es sikertelen pótselejtező idején még Ricardo Gareca volt a szövetségi kapitány, aki azonban hét év után tavaly távozott a posztjáról, azóta pedig jelentős visszaesés ment végbe az eredményeket illetően.

A szeptemberben kezdődött dél-amerikai vb-kvalifikáció során már Paraguay, Bolívia és Chile is leváltotta a kapitányát, míg a vb-címvédő argentin válogatott szövetségi kapitánya ugyancsak kilátásba helyezte a lemondását.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Uruguayi edző veszi át a perui válogatott irányítását – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.