Élet+Stílus: Szoboszlai az Eb-csoportról: „Lehetett volna jobb és rosszabb is”

Szoboszlai Dominik 65 percet töltött a pályán a Fulham elleni meccsen, Jürgen Klopp 2-2-es állásnál cserélte be a helyére a holland Cody Gakpót.

élvezni kell az Eb-t, nem szabad görcsölni miatta”.
Az esélyeket latolgatva arról beszélt, hogy nem akar senkit lenézni, ugyanis „nem a világranglista kétszázadik helyén álló válogatottak lesznek az ellenfeleink, hanem a házigazda Németország, amelynek elég csak megnézni a keretét”. Ugyanakkor – mint mondta – Németország ellen hiba lenne a tavalyi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre építeni, hiszen „ez a német válogatott már egy teljesen másik csapat, vélhetően tanultak azokból a találkozókból, ráadásul immár Julian Nagelsmann ül a kispadon”.

A skótok erejét szerinte jól mutatja, hogy a spanyolok és a norvégok mellett jutottak ki az Eb-re, kis híján veretlenül, Svájc pedig immár rendszeres résztvevője az Európa- és a világbajnokságoknak.

„Lehetett volna jobb és rosszabb is, úgyhogy emeljük ki a pozitívumokat. Svájc helyett kaphattuk volna Olaszországot is, Skócia helyett pedig Hollandiát. Ez van, ezt sorsolták ki, megváltoztatni már aligha fogják, úgyhogy mostantól erre kell készülni” – mondta a magyar válogatott Eb-csoportjáról a Sportalnak Szoboszlai Dominik, a Liverpool és a magyar válogatott középpályása, miután klubcsapata hazai pályán 4-3-ra legyőzte a Fulhamet.
Veretlenül, csoportelsőként jutott ki selejtezőcsoportjából a jövő évi Európa-bajnokságra a magyar férfi labdarúgó-válogatott, ami óriási fegyvertény. Évtizedek óta nem volt ilyesmire példa. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata az utóbbi időben jelentős fejlődésen ment keresztül, magabiztosabb, mint valaha, és többször bizonyította, hogy akkor sem zuhan össze, ha hátrányba kerül.
Arra a kérdésre, hogy a magyar válogatott továbbjuthat-e a csoportjából, Szoboszlai azt felelte: erre nem könnyű válaszolni. Mint fogalmazott, „a cél csak az lehet, hogy álljunk bele keményen a meccsekbe, adjunk ki magunkból mindent, ami bennünk van, és ha továbbjutunk a csoportból, akkor majd elkezdhetünk készülni a nyolcaddöntőre, aztán a negyeddöntőre, és így tovább.” Hozzátette:

Rossi-mágia és Szoboszlai-faktor: a futballválogatott sikerességének öt oka

A válogatott csapatkapitánya szerint élvezni kell az Európa-bajnokságot, és nem szabad görcsölni miatta.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Szoboszlai az Eb-csoportról: „Lehetett volna jobb és rosszabb is” bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.