Elismerték, szabálytalan volt az Atalanta gólja

A játékvezető és a VAR is nagy hibát követett el az Atalanta-Milan meccsen.

Nem volt felhőtlen a Milan bergamói győzelme a 7. fordulóban, ugyanis a csapat remek teljesítménye és magabiztos játéka mellett ismételten a játékvezetés került főszerepbe. A piros-feketék három góllal is vezettek, majd a mérkőzés hajrájában két incidens következtében 3-2-re mentette az Atalanta az eredményt.

A bergamóiak első gólja a 86. percben egy erősen véleményes tizenegyesből született, amelyet videózás után ítélt meg Marco Di Bello játékvezető. Ezen felül a 94. percben egyértelmű szabálytalanság előzte meg Mario Pasalic gólját, amelyet rejtélyes okoknál fogva mégis megadtak.

A Serie A-s játékvezetők kijelöléséért felelős Gianluca Rocchi elismerte, hogy Di Bello és a VAR-szobában lévő Abisso is hibázott az Atalanta-Milan rangadón.

“Az Atalanta második gólját a Milan ellen érvényteleníteni kellett volna. Vannak nyilvánvaló esetek, amelyeknél a VAR-nak be kell avatkoznia.” – reagált Rocchi.

Öt napon belül ez volt a második mérkőzés, amelyen a játékvezetők a Milan számára súlyosan hátrányos és jogtalan ítéleteket hoztak. Az Atlético Madrid elleni BL-meccsen fújó Cüneyt Cakirt a VAR-os kollégájával együtt el is tiltotta az UEFA, azonban Di Bello és Abisso esetében valószínűleg nem lesznek szankciók.