Elmaradt az éremszerzés

Bár vezetett a bronzmérkőzésen, be kellett érnie az egyébként dicséretes ötödik hellyel Hárspataki Gábornak a montpellieri felnőtt Európa-bajnokságon.

Lakner Gábor Hárspataki Gábor csütörtöki remeklése után szombaton a bronzéremért lépett tatamira a Montpellierben megrendezett felnőtt Európa-bajnokságon. Az MTK Budapest húszéves karatékája a francia Logan Da Costával nézett farkasszemet, aki szintén nem érdemtelenül jutott el a 75 kg-os súlycsoport bronzmérkőzésig.

harspatakiGábor jól kezdett, remek akciója után 3-0-ra vezetett, kedvező helyzetből várhatta a folytatást. A francia azonban előbb szépített, majd három pontot érő támadásával fordítani tudott. Hatalmas küzdelem zajlott a tatamin, végül egyenlítés helyett Da Costa szerzett újabb pontot, azzal 5-3-ra nyerte a mérkőzést. Az MTK versenyzőjének így be kellett érnie az ötödik hellyel, de újra megmutatta, hogy fiatal kora ellenére már helye van a kontinens  élmezőnyében.

A súlycsoport fináléjában az abszolút esélyes Rafael Agajev 3-0-ra legyőzte a török Erman Eltemurt. A negyeddöntőben Hárspataki Gábort legyőző azeri klasszis magabiztosan nyert, de a vártnál nagyobb csatára kényszerült. Sportemberi nagyságát jelzi, hogy a tizedik Európa-bajnoki címének megszerzésekor nem saját magát ünnepelte, hanem török ellenfelét tapsoltatta meg a montpellieri közönséggel.

A „Kelet Párduca” a végső győzelem elszalasztásához nem is a döntőben, hanem a Gábor elleni negyeddöntőben járt a legközelebb, hiszen mindössze 1-0-ra múlta felül a magyar versenyzőt. Az őszi világbajnokságon nem árt figyelnie…

KARATE EURÓPA-BAJNOKSÁG, MONTPELLIER (FRANCIAORSZÁG)
Férfi kumite, 75 kg
Európa-bajnok: Rafael Agajev (Azerbajdzsán), 2. Erman Eltemur (Törökország), 3. René Smaal (Hollandia) és Logan Da Costa (Franciaország), 5. Hárspataki Gábor és Sztefan Petkov (Bulgária)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS