Ennyiből gazdálkodhat a Milan a nyáron?

Néhány héten belül kezdetét veszi a nyári átigazolási időszak és felmerül a kérdés, hogy a Milan vezetősége várhatóan mekkora összegből gazdálkodhat.

A La Gazzetta dello Sport készített egy előrejelzést arra vonatkozóan, hogyan nézhet ki a Milan költségvetése a nyári átigazolási időszakra. Ezek szerint a vezetőség körülbelül 100 millió eurót fordíthat a csapat megerősítésére.

Ez az összeg a következőképpen tevődhet össze: Gerry Cardinale, a Milant tulajdonló RedBird Capital Partners vezetője és alapítója a becslések szerint 50 millió eurót biztosít a nyári büdzsére, ehhez hozzáadódik a távozó játékosok bruttó fizetéséből megtakarított összeg (körülbelül 27 millió euró) és az eladásaikból befolyó potenciális pénzösszeg (körülbelül 23 millió euró).

A nyáron a következő játékosok távozhatnak, zárójelben a bruttó fizetésükkel, amelyek felszabadulhatnak: Divock Origi (5,2 millió €), Sergino Dest (4,9 millió €), Tiemoué Bakayoko (4,6 millió €), Ante Rebic (4,5 millió €), Aster Vranckx (1,9 millió €), Ciprian Tatarusanu (1,6 millió €), Fodé Ballo-Touré (1,3 millió €), Antonio Mirante (1,3 millió €), Zlatan Ibrahimovic (1,3 millió €) és Yacine Adli (1 millió €).

A klub megközelítőleg 23 millió eurós bevételre számít többek között Origi, Rebic és Ballo-Touré átigazolási árából.

Paolo Maldiniék tavaly nyáron kevesebb mint 50 millió eurót költhettek a csapat megerősítésére. A nyári átigazolási időszakban 48 millió euró, míg télen 450 ezer euró volt a kiadás új igazolásokra.