Érem Hollandiából

Hárspataki Gábor, az MTK Budapest húszéves karatékája ezüstérmet nyert a Premier League-sorozat rotterdami állomásán. Teljesítménye jó előjel a májusi felnőtt Európa-bajnokság előtt.

Lakner Gábor Hárspataki Gábor egyre jobb formába lendül a májusi felnőtt Európa-bajnokság előtt: a hét végén a Karate1 Premier League-sorozat rotterdami állomásán nyert ezüstérmet a 75 kg-osok között. A 78 fős mezőnyben öt győzelemmel jutott el a döntőig, ahol csupán bírói döntéssel maradt alul. Védekezése igazán kiemelkedő volt, hiszen ellenfelei mindössze két pontot tudtak elérni ellene.

„Előzetesen is az éremszerzést tűztem ki célul, hiszen edzőmmel, Fischer Mihállyal a már bevált felkészülést végeztük el a verseny előtt. A védekezésem végig jól működött, és támadásban egészen a döntőig mindig sikerült annyi pontot szereznem, amennyi elég volt a győzelemhez” – mondja az MTK Budapest húszéves karatékája.

harspatakirotterdam

Hárspataki Gábor a döntőig menetelt Rotterdamban  •  Forrás: karate.hu

A fináléban a török Erteman Eltemur volt Gábor ellenfele, akivel pont nélküli mérkőzést vívott. A bírók végül 4-1-re a törököt látták jobbnak, de a magyar versenyző nem szomorkodik:
„Volt ugyan két lehetőségem a pontszerzésre, így kicsit sajnálom az aranyérmet, de annál sokkal fontosabb, hogy kiegyenlített mérkőzést vívtam a rengeteg éremmel rendelkező törökkel. Két éve még négy-nullra kikaptam tőle, így egyértelműen látszik az előrelépés, büszke vagyok a teljesítményemre. Jó előjelnek tekintem a felnőtt Eb előtt, akárcsak azt, hogy a nyolc között a holland klasszist, René Smaalt magabiztosan sikerült legyőznöm.”

Gábor az Európa-bajnoki felkészülés jegyében áprilisban a WKF magyar bajnokságon versenyez, továbbá ott lesz a Premier League-sorozat salzburgi állomásán is.

„A magyar bajnokság nagyon fontos nekem és az MTK-nak is. Az előző két évben az U21-esek között és a felnőttek között is nyertem, idén újra duplázni szeretnék, ami az edzőm szerint reális célkitűzés. Amellett mindkét korosztályban tervezzük csapat indítását, amelyben nekem is ott a helyem. Salzburgban újra megmérkőzöm a nemzetközi elittel, amellett edzőtáborokban készülök a felnőtt Eb-re, ahol továbbra sem tartom lehetetlennek az éremszerzést.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS