Éremért utazik mindkét válogatottunk az olimpiára

ffinoirio2016

Mindkét válogatottunk éremért utazik a riói olimpiára. Benedek Tibor óvatosan fogalmazott, míg Bíró Attila kimondta a medál színét is. 

ffinoirio2016

Női és férfi válogatottunk (Fotó: vizipolo.hu)

Mindkét szakvezető bizakodva tekint a riói olimpia elé. A női és a férfi válogatottunk is szombaton veszi célba Riót. A mai sajtótájékoztatón a két szövetségi kapitány beszélt a várakozásokról is. Az esemény végén pedig megkapták a játékosok – az  E.ON által – tervezett egyedi ezüst amuletteket.

Bíró Attila, az Európa-bajnok női válogatott kapitánya elmondta: Az elkövetkezendő két hétben komoly edzések várnak még a lányokra. A serdülő fiú válogatottal is megérkőzik majd a csapat. Brazíliában pedig a házigazdákkal valamint a helyi ifjúsági csapattal fogunk megküzdeni. Maradéktalanul megvalósult, ami elterveztünk. Köszönet a BENU-nak és a Szövetségnek a nemrég véget ért tornáért. – majd az esélyekről – Nyilván ott tartunk, ahol tartanunk kell. Erre a két hétre még szükségünk van, talán még arra, a három csoportmérkőzésre is, ami vár ránk az olimpián. Úgy gondolom, hogy egy magyar csapatnak vétek lenne kijelenteni, hogy négybe kellene jutni vagy bármilyen helyezést is kitűzni. Érem a cél, azon belül a legnemesebb. – mondta a női szakág vezető.

Benedek Tibor a férfi válogatott kapitánya: A héten még itthon készülünk, majd szombaton utazunk Rióba. Augusztus 4-én közös edzésünk van már a brazil válogatottal. Szeretnénk érmet szerezni, ez a biztos cél. – fogalmazott a szakvezető. “Ugyan kvalifikációs tornát kellett játszanunk, de ez az előrelépésben óriási segítséget jelentett, hiszen három hetet együtt tudtunk dolgozni, ráadásul taktikailag nagyon kevés dolgon kellett változtatunk. Ez nagyon fontos, mivel csak azzal kellett foglalkoznunk, amit jól tudunk. A pillanatnyi hangulatot mindenképpen befolyásolni fogja ez a mérkőzés, ha nyerünk, ha veszítünk, nekünk mindenképpen foglalkoznunk kell vele. Jó példa erre a 2014-es Európa-bajnokság, ahol ez első mérkőzésen megvertük őket, de a döntőben már nem sikerült. Minden esetre fel vagyunk készülve” – mondta a kapitány a szerbek elleni nyitányról.

A magyar program az olimpián  (csoportmérkőzések):

Férfiak, csoportmérkőzések:

Augusztus 6., szombat:

9.00 Szerbia–Magyarország (magyar idő szerint: 14.00)

Augusztus 8., hétfő:

13.00 Magyarország–Ausztrália (m. i.: 18.00)

Augusztus 10., szerda:

10.20 Görögország–Magyarország (m. i.: 15.20)

Augusztus 12., péntek:

09.00 Magyarország–Japán (m. i.: 14.00)

Augusztus 14., vasárnap:

20.50 Brazília–Magyarország (augusztus 15., m. mi.: 1.50)

Nők, csoportmérkőzések:

Augusztus 9., kedd:

09.00 Magyarország–Kína (magyar idő szerint: 14.00)

Augusztus 11., csütörtök:

13.00 Spanyolország–Magyarország  (m. i.: 18.00)

Augusztus 13., szombat:

13.00 Magyarország–Egyesült Államok (m. i.: 18.00)

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS