Érmek Beckenbauertől

Bár szép teljesítménnyel döntőbe jutott a Debreceni Labdarúgó Akadémia az Olaszországban zajló Foci a barátságért elnevezésű tornán, a fináléban nem bírt a szlovén NK Mariborral. Az érmeket – így az ezüstöt is – az egykori világklasszis, Franz Beckenbauer, a Császár adta át.

reb Nem bánná a Real Madrid, ha futballistái elmondhatnák magukról azt, amit a Debreceni Labdarúgó Akadémia játékosai: legyőzték az Atlético Madridot. Az esti Bajnokok Ligája-döntőben ez a serleget jelentené a királyi gárdának, míg a debrecenieknek az elődöntőbe jutást érte.

szlovenok

Szlovén boldogság

Csakhogy ez az U15-ös korosztály versengése az európai klubfutball csúcstalálkozójával párhuzamosan szervezett Foci a barátságért-programban.

A debreceniek fináléba jutásáról honlapunk is beszámolt. A szombati döntőben aztán Madar Csaba edző csapata nem bírt a szlovén NK Mariborral, így a második helyen zárt.

A cívisvárosiak az 1-0-s vereség miatt sem lehetnek elégedetlenek, hiszen az érmeket Franz Beckenbauer, a program nemzetközi nagykövete, nem mellesleg a német labdarúgás egyik legnagyobb csillaga adta át. 103-szoros válogatott, háromszoros BEK-győztes… Játékosként és szövetségi kapitányként a világbajnoki címig jutni rajta kívül csak a brazil Mario Zagallónak sikerült.

A futballtörténelem egyik legelegánsabban futballozó játékosa volt, 103 német válogatottsággal. Fotó: Internet

A sportág történelmének egyik legelegánsabban futballozó játékosa volt  •  Fotó: Internet

A Milánó melletti Busto Arsizioban a BL-döntő felvezetéseként rendezik a Foci a barátságért program (F4F) utcai tornáját. Az elmúlt esztendő 24 csapata helyett idén már 32 együttes részvételével zajló küzdelemsorozatra Magyarországról is a tavalyi U14-es bajnokcsapat kapott meghívást

A 32 helyett végül csak 31 gárda utazott el, a vietnámiak vízumproblémák miatt nem jutottak el Olaszországba. Ezt a debreceniek aligha bánták, hiszen a távol-keletieket az ő csoportjukba sorsolták.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS