„Erre tettem fel az életemet” – Lisztes Krisztián családról, önbizalomról és törött vázákról is beszélt

A szombaton 18. születésnapját és bajnoki címet ünneplő Lisztes Krisztián az Indexnek adott interjújában, édesapjáról, önbizalomról valamint jövőbeli céljairól mesélt.

Lisztes Krisztián (fotó: index.hu)

„Talán a futball iránti szenvedély a család titka. Ebben nőttünk fel, nemcsak én, hanem édesapám is, már gyerekkorában vitték ki őt meccsekre, a focival kelt, és a focival feküdt. Velem ugyanez volt a helyzet, így ha létezik titok, akkor ezt mondanám – mondta az Indexnek az éppen nagykorú Lisztes – Nem volt törvényszerű, hogy a labdarúgást választom, főleg nem a szüleim nyomására, akik soha semmit nem erőltettek rám, ellenben mindenben támogattak és támogatnak a mai napig.”

Joggal merült fel a kérdés, hogy mennyi minden ment tönkre a Lisztes-lakásban a gyakorlások alkalmával, a fiatal tehetség erre is válaszolt.

„Hú, be kell vallanom, elég sok… (nevet) Apuval már gyerekként is rengeteget játszottunk, passzolgattunk, és ezt sajnos néha tényleg a házban található törékeny tárgyak sínylették meg, anyukám legnagyobb „örömére”…”

Arról, mi kellett ahhoz, hogy idáig eljusson, elmondta legfontosabb a hozzáállás, a megfelelő életvitel és a kemény munka, de kellett a család támogatása és kis szerencse is. És biztosan kellett ehhez, hogy csak a labdarúgásra koncentráljon.

„Erre tettem fel az életemet. Soha nem gondolkoztam B vagy C tervben, csakis ezt tűztem ki magam elé. Jelenleg a tanulmányaimat is felfüggesztettem, de mindenképpen szeretnék majd mihamarabb leérettségizni, most viszont annyira sűrű és intenzív lett az életem, hogy egyszerűen a tanulás nem férne bele, legalábbis nem olyan szinten, ahogyan szeretném. Márpedig olyan típusú ember vagyok, aki, ha csinál valamit, vagy maximális koncentrációval, vagy inkább sehogy.”

Lisztes Krisztián elmondta, egészséges önbizalommal rendelkezik, de nem hajlamos arra, hogy elszálljon. Ha esetleg azonban mégis a „rossz” útra tévedne, olyan emberek veszik körbe, akik visszarántják.

„Ez is hihetetlen, mérhetetlen büszkeséggel és megtiszteltetéssel tölt el – mondta a derbin szerzett góljáról – Főleg ha belegondolok, milyen legendás futballisták találtak be egészen fiatalon: Albert Flórián, Nyilasi Tibor, édesapám vagy éppen Szusza Ferenc, Bene Ferenc, Göröcs János, hogy csak néhányat említsek.”

Csercseszov ugyan még nem számol vele kezdőként, ez a fiatal játékost azonban nem zavarja, tiszteletben tartja a szakmai stáb döntését, de ő úgy érzi, készen áll arra, hogy végigjátszon egy találkozót.

„Aki focizik, vagy bármilyen sportot űz, egészen biztosan arról álmodik, hogy egyszer az országát is méltón képviselhesse. Velem sincs ez másként, remélem, lesz lehetőségem bemutatkozni a válogatottban, aztán lépcsőfokról lépcsőfokra haladva gyűjtögetni a szerepléseket és utolérni vagy megelőzni apukámat” – mondta a válogatottról.

Édesapjával egyébként gyakran összehasonlítják, ez már kiskorától jelen van az életében, de megtanult vele élni. Édesapja jelenléte hatalmas segítség, mindig megfogadja tanácsait.

„Szeretném magam beverekedni a kezdőbe a Ferencvárosnál, más magyar csapatban nem tudom elképzelni magam. Aztán idővel egy topbajnokságban is bizonyítani. Talán egyrészt apukám miatt, másrészt azért, mert több magyar játékos is helytállt már, a Bundesligát helyezném első helyre. De ha Angliából, Spanyolországból vagy Olaszországból keresnének, akkor sem lennék szomorú, odáig viszont még hosszú az út!” – zárta Lisztes azzal, hogy mit szeretne elérni a jövőben.

Post Views: 1