Értékes menetelés

Stollár Fanny nem jutott döntőbe a budapesti felnőttversenyen, miután döntő szettben vereséget szenvedett bolgár ellenfelétől. De ezzel az eredménnyel mintegy száz helyet lép előre a WTA-világranglistáján.

P. V. Stollár Fanny az áprilisi csuklótörése után éppen csak visszatért a pályára, és máris remek sikert ért el a budapesti 100 ezer dolláros összdíjazású teniszversenyen. A 17 éves játékos az elődöntőbe jutás után elmondta, a szezonra nem tűzött ki maga elé különösebb célt a sérülése miatt, legfeljebb annyit, hogy azt maga mögött tudhassa.

Stollár Fanny remek eredményt ért el Budapesten Forrás: huntennis.hu

Stollár Fanny remek eredményt ért el Budapesten  •  Forrás: huntennis.hu

Péntek délután, miközben Babos Tímea a kazah Jaroszlava Svedova oldalán bejutott a párosdöntőbe Wimbledonban, Fanny a pesterzsébeti Europe Tennis Center salakpályáján mérkőzött a bolgár Elica Kosztovával. Annak ellenére, hogy a tornára ingyenes a belépő, nagyobb tömeg csak akkor gyűlt össze a centerpálya körül, amikor a felette lévő síneken áthaladt a HÉV szerelvénye.

Szombaton biztosan többen drukkoltak volna a magyar lánynak, ha döntőbe jut, amire az első szett után komoly esély látszott, hiszen 6-3-ra hozta azt a világranglista 183. helyén álló bolgár ellen. A mérkőzés azonban csak a második játszma első két pontjáig volt szoros, azt Kosztova 6-2-re nyerte, majd a döntő szett elején mindjárt brékelt. Stollárnak 4-2-nél lehetősége nyílt, hogy visszavegye az adogatását, ehhez két labdája is volt, de egyiket sem tudta kihasználni. Kosztova végül 6-3-ra megnyerte a harmadik játszmát, s ezzel a meccset is, azaz bejutott a döntőbe.

Stollár az elődöntőért 50 pontot kap a WTA-világranglistán, ami jelen állás szerint azt jelenti, hogy a 437. helyről több mint száz pozíciót lépne előre. Bár arra még hétfőig várni kell, hogy pontosan hányadik helyről kezdi a következő hetet, az már most biztos, hogy pályafutása legjobbját éri el.

Íme az elődöntő:

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS