Esély a futballtól

Ötödször küzdenek meg Kecskeméten állami gondozott gyerekek a Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa döntőjében. A 13 ország részvételével zajló nemzetközi focitornát a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezi, célja pedig életútmodellt mutatni a hátrányos helyzetű fiataloknak.

Majer Dániel Idén is Kecskemét ad otthont az immár hagyományosnak mondható Gyermekotthonok Grassroots Európa Kupa-döntőnek. A Műkerti Sportcentrumban sorra kerülő, ötnapos torna elismertségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2013-ban „A legjobb Grassroots-projekt aranyfokozatú díját” is megkapta a UEFA-tól.

A tavalyi kupa résztvevői Forrás: kecskemeti-hirhatar.hu

A tavalyi kupa résztvevői  •  Forrás: kecskemeti-hirhatar.hu

A 13 országból érkező gyerekek a futball mellett rengeteg élménnyel gazdagodhatnak Kecskeméten. „Nehéz az állami gondoskodásban élő fiatalokat motiválni, és életútmodellt kínálni nekik. Ebben segít ez a torna, amely a sporton keresztül nagyszerű lehetőséggel kecsegtet, nem utolsó sorban sikerélményben lehet részük, valamint megtapasztalhatják a közösséghez tartozás élményét” – nyilatkozta Radics Kálmán, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke.

A magyar fiataloknak a torna remek lehetőséget nyújt külföldi sorstársaik megismerésére és barátságok kialakítására is. Az eseményt Nyilasi Tibor, korábbi válogatott labdarúgó nyitja meg, de az ügy mellé állt Laczkó Zsolt, 22-szeres válogatott futballista is.

A résztvevők két korcsoportban mérik össze a tudásukat, az elsőben a magyar színeket képviselő Somogyvár dán, német, cseh és ukrán csapat ellen lép pályára, a másodikban Miskolc, Dunavecse, Kecskemét, Komádi és Sopron küzd lengyel, szlovák, román, szerb, horvát, bosnyák, bolgár és macedón ellenféllel.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS