Esélyeshez méltó siker

Az alapszakasz-győztes Dunaferr biztosította a helyét a junior-röplabdabajnokság hatos fiúdöntőjében, de a legyőzött Kazincbarcikának is van esélye javítani.

Lakner Gábor Az alapszakasz-győztes Dunaferr is biztosította a helyét a fiúk juniorbajnokságának a hatos döntőjében, miután hazai pályán magabiztosan, 3-0-ra legyőzte a Vegyész RC Kazincbarcika együttesét. Mivel a fiúbajnokságban csak tizenegy csapat indult, így a középdöntőben egy mérkőzés jutott a dunaújvárosiaknak, akik a felnőttbajnokságban is a Kazincbarcikával csatáztak a négy közé jutásért. Kézenfekvő volt, hogy a felnőttek összecsapása után rendezzék meg a juniormeccset, még ha megterhelő is volt a játékosoknak a kettős rangadó.

Dunaferr_barcikaA Dunaferr élvonalbeli csapatában ugyanis mindössze egyetlen, felnőtt korosztályba tartozó játékos játszik, így ugyanazok a fiatalok léptek pályára a két mérkőzésen. Az első mérkőzésen hatalmas csatában 3-2-re a kazincbarcikaiak nyertek, így 2-0-s összesítéssel négy közé jutottak. A juniorbajnokság középdöntőjében aztán visszavágtak Tomanóczy Tibor tanítványai, aki így nem teljesen elégedetlenül nyilatkozott honlapunknak:
„Nyilván nem voltam boldog, miután nagyszerű mérkőzést játszottunk, és a végén nem mi jutottunk tovább, de méltó ellenfele voltunk az erős Vegyésznek. A juniorbajnoki megnyerése ugyanakkor öröm az ürömben, az ötszettes első mérkőzés után simán győztünk. A fiatalok hozzászoktak már a kettős terheléshez, fejben és fizikailag is felkészültek rá.”

A Dunaferr csatlakozott a Kecskeméthez, a Kaposvárhoz és a Pénzügyőrhöz, míg a Kazincbarcika a MAFC, a Dág és a Szolnok együttesével mérkőzik meg a két kiadó helyért.

„Mindig a legmagasabb célt tűzzük ki magunk elé, egyértelműen aranyat szeretnénk nyerni a juniorbajnokságban. A nagy ellenfél a Kecskemét lehet, és bár jó erőkből áll a Kaposvár is, szerintem kettőnk között dől el a bajnoki cím sorsa. Eddig elégedett vagyok az élvonalban edződő fiatalok fejlődésével, szemmel láthatóan előreléptünk technikailag és fizikailag is. Előbb a felnőttek között játszunk az ötödik-nyolcadik helyért, majd jön a juniordöntő. Mit ne mondjak, elég szoros a menetrend. Bízom benne, hogy az előző évekhez hasonlóan most is megoldjuk a feladatot.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS