EURO-2016 – Ronaldo szerint a csoportkör a legfontosabb szakasz

A magyarokkal azonos csoportban szereplő portugál válogatott csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo szerint a csoportkör lesz a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokság legfontosabb szakasza.
cristiano_ronaldo

„Lépésről lépésre kell haladnunk, a többit majd utána meglátjuk” – nyilatkozta a háromszoros Aranylabdás támadó, aki a Real Madriddal megnyerte a Bajnokok Ligáját májusban.
Ronaldo az idény végén izomproblémákkal küzdött, de a szezont ennek ellenére nagyon eredményesen zárta: minden versenysorozatot figyelembe véve 48 mérkőzésen 51 gólt szerzett.
A 31 éves futballista a két évvel ezelőtti brazíliai világbajnokságon nem volt teljesen egészséges, a portugál válogatott pedig a csoportkörben kiesett. A 2012-es Eb-n viszont Ronaldo vezetésével egészen az elődöntőig menetelt a csapat, de a későbbi győztes spanyolokat nem tudta legyőzni.
„Még nem vagyok a legjobb formában, de van még majdnem egy hetünk az első meccsig, addig javulni fogok” – mondta Ronaldo, aki kitért az utolsó felkészülési mérkőzésükre, az észtek ellen 7-0-ra megnyert szerdai összecsapásra is.
„Ez csak egy barátságos meccs volt, hiába győztünk fölényesen, ez önmagában még semmit sem jelent” – nyilatkozta az AS napilapnak a portugálok sztárja, s hozzátette: jól játszottak, fizikailag sincs gondjuk, de két lábbal a földön kell állniuk.
A portugálok kedden Izland ellen kezdik meg a szereplésüket a kontinensviadalon, majd jövő szombaton az osztrákokkal, június 22-én pedig a magyarokkal találkoznak.