EURO-2016 – Ronaldóék ellen mutatkoznak be az izlandiak

A labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának egyik legnagyobb meglepetését az izlandi csapat szolgáltatta a kijutásával, az északi együttes a csoportkörben elsőként a portugálok ellen bizonyíthatja be, hogy megérdemelten utazhatott Franciaországba.
portugal_csapat

Izland – amely története első nagy tornáján vesz részt – a kvalifikáció során többek között a hollandok oda-vissza legyőzésével biztosította helyét a kontinensviadalon, ahol a magyarokkal, az osztrákokkal és a portugálokkal szerepel azonos csoportban.
Kedden 21 órakor a legutóbbi Európa-bajnokságon elődöntős portugálokkal találkozik az izlandi csapat, a két együttes először a 2012-es Eb selejtezősorozatában került össze egymással. Reykjavikban 3-1-re, Portóban 5-3-ra nyertek a portugálok. Előbbi mérkőzésen Cristiano Ronaldo, utóbbin pedig Nani játszotta a főszerepet, a portugálok két sztárjátékosa ezúttal is ott lesz a gyepen.
A portugáloknál természetesen továbbra is az a legnagyobb kérdés, hogy a háromszoros aranylabdás Cristiano Ronaldo milyen formában játszik. A Real Madrid 31 éves sztárja 14 Eb-mérkőzéssel a háta mögött indul harcba, és már csak két meccsre van attól – a spanyol Iker Casillasszal egyetemben -, hogy beérje az örökrangsorban a francia Lillian Thuramot és a holland Edwin van der Sart.
Szombaton a csoport második fordulójában az izlandiak majd a magyarokkal, a portugálok pedig az osztrákokkal találkoznak.
Az F csoport 1. fordulójának programja:
kedd:
Ausztria-MAGYARORSZÁG, Bordeaux 18.00
Portugália-Izland, St. Étienne 21.00