Európa Liga: A franciák a Fradi-szurkolóktól is tartanak, még emlékeznek a marseille-i Eb-pokolra 

A múlt heti, Nice-Köln EKL-mérkőzésen történtek után újabb balhétól tartanak a franciák, akiknek a huffingtonpost.fr cikke szerint a COVID-lezárások utáni szurkolói visszatérésekkel alaposan kijutott mostanában a kellemetlen eseményekből, elég, ha a Bajnokok Ligája-döntőre gondolunk.

Ma (kedden) a Marseille a Frankfurtot fogadja a BL-ben, míg csütörtökön a Rennes-hez a Fenerbache, a Monacóhoz pedig a Ferencváros látogat, ami “aggodalomra ad okot” a lap szerint.

A probléma az, hogy az infrastruktúránk és a biztonsági kultúránk hiányos, és csak növeli ezt a kockázatot

– mondta az Agence France Pressének Ronan Evain, a Football Supporters Europe hálózat főigazgatója, amelynek célja, hogy az európai szurkolók igényeit is képviselje annak érdekében, hogy a hatóságok jobban megszervezzék a szurkolók kezelését.

A hatóságok az OM-Eintracht mérkőzésre a maximális, 5/5-ös kockázati szintet állapították meg, mintegy 8000 németet várnak a városba, ráadásul csak kevesebb mint a felük rendelkezik belépővel, több mint 300 fanatikusról pedig azt feltételezik, hogy erőszakos huligánok.

A frankfurti drukkerek a tavalyi, EL-győzelemmel zárult európai menetelés során gyakran kerültek a hírekbe indulatosságukkal és károkozásukkal, illetve jegy nélküli bejutásukkal, jó példa volt utóbbira a Barcelona elleni idegenbeli találkozó.

A csütörtöki EL-meccsre készülő Rennes-nél egyenesen annyira tartanak a Fener drukkereitől, és a hazai szektorokba való jegyvásárlástól, hogy kizárólag a francia klub bérletesei lehetnek ott a stadionban, a többi szurkoló számára meg sem nyitották a jegyértékesítést, nehogy plusz jegyhez jussanak a törökök.

Igaz, így kevesebb mint 20 ezren lesznek a 30 ezer férőhelyes arénában.

– Elszomorít bennünket ez a döntés, de a tárgyalópartnereink ajánlásai után, valamint a közelmúltban a futballmérkőzéseken történt kirohanások fényében ez a döntés a legfelelősségteljesebb – szólt a klub indoklása.

A Fradi-szurkolók kapcsán azt jegyzik meg, hogy bár a csapat a közelmúltig sokáig nem szerepelt az európai kupaporondon, amióta a klub drukkerei elutaztak Barcelonába az Espanyol elleni EL-csoportkörös meccsre, valamint a Dinamo Zagrebhez,

és főleg, amióta a magyar válogatott a 2016-os Eb-mérkőzésre egy teljes “emberhadat vitt” Marseille utcáira, a magyarok rendszeresen megmutatják, “milyen izmosak”.

Nagyon rossz hír a magyar válogatottnak: Műteni kell Sallait, nem játszhat az NL-meccseken – ennyit kell kihagynia