Évzáró tornák

A két ünnep között Lengyelországban rendezik meg kosárlabdában az Olimpiai Reménységek Versenyét, az U16-os fiú- és leány-válogatott külön helyszínen játszik, előbbi ráadásul egy nappal korábban kezd.

L. G. Idén Lengyelországban rendezik meg az Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV), amelyet – ahogy kosárlabdában megszokhattuk – a két ünnep között bonyolítanak le. A visegrádi négyek mellett most nem lesz vendéggárda, ellentétben például a két évvel ezelőtti, magyar rendezésű megméretéssel. Ezúttal nem egy helyszínen, de még nem is ugyanabban az időpontban játszanak az U16-os fiúk és lányok, utóbbiak ugyanis egynapos csúszással kezdenek.

U16-os leányválogatott

Mészárosné Kovács Andrea

A fiúk keddtől csütörtökig játszanak Koninban, időrendi sorrendben a szlovákokkal, a lengyelekkel, végül pedig a csehekkel mérkőznek meg a négycsapatos, körmérkőzéses rendszerben lebonyolított tornán. Váradi Attila szövetségi edző több helyen is változtatott a Balkán-kupán szerepelt csapaton, stábjával együtt szeretne minél több játékost élesben, téthelyzetben is felmérni. Annak érdekében januárban és márciusban újabb tornán vesz részt a gárda, hiszen így jóval több kiderül a fiúkról, mint edzés közben.

A lányok szerdától péntekig vendégeskednek Żyrardówban. Az ellenfelek természetesen ugyanazok lesznek, mint a fiúknak, és még a sorrend is megegyezik: előbb a szlovákok, majd a házigazda lengyelek, végül a csehek következnek. Mészárosné Kovács Andrea szövetségi edző teljesen másik csapattal utazik, mint amelyik megnyerte a Balkán-kupát. Míg Bukarestben zömében 2002-es születésű játékosok szerepeltek, ezúttal a 2001-esek lépnek pályára, köztük azok is, akik nyáron az Udinében megrendezett A divíziós Európa-bajnokságon játszottak.

FIÚ ORV, KONIN
Kedd, 16.30: Magyarország–Szlovákia
Szerda, 19: Lengyelország–Magyarország
Csütörtök, 9: Magyarország–Csehország
LEÁNY ORV, ŻYRARDÓW
Szerda, 16.30: Magyarország–Szlovákia
Csütörtök, 19: Lengyelország–Magyarország
Péntek, 9.30: Magyarország–Csehország

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS