Ezt gondolja Rosberg Hamilton tiszteletéről

F1

2016. szeptember 19. hétfő, 13:33

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

A Szingapúri Nagydíjat követően Lewis Hamilton szembetűnően elismerte Nico Rosberg teljesítményét: miután a győztes leparkolta autóját, azonnal odalépett, hogy gratuláljon neki.

Nico Rosberg 200. Formula-1-es nagydíját teljesítette Szingapúrban. Mikor a versenyt megelőzően csapattársát, Lewis Hamiltont megkérdezték, gratulál-e a németnek a mérföldkő alkalmából, a háromszoros világbajnok a „nem igazán” választ adta. Ennek ellenére a futam leintése után, a parc fermében ő volt az első, aki kezet fogott a győztes Rosberggel, és a dobogós interjú során is elismerően beszélt csapattársáról.

A német Auto Bild fel is tette a kézenfekvő kérdést Rosbergnek: meglepte a futam után Hamilton gesztusa? „Nem, hiszen a tisztelet még mindig ott van köztünk. Jó hétvégém volt, normális, hogy ezt elismeri. Én is pont ugyanezt csinálnám fordított helyzetben, ahogyan a múltban csináltam is” – magyarázta a német pilóta.

Egy másik kérdésre azonban nem válaszolt: Rosberg továbbra sem hajlandó kijelenteni, hogy világbajnok lehet idén. Az Auto Bild szembesítette Toto Wolff verseny után tett kijelentésével is, miszerint a versenyző élete formájában van. „Ezt jó hallani tőle, igazán remek szavak Totótól!” – reagált főnökére Rosberg.

Zsinórban harmadik, szezonja nyolcadik futamgyőzelme után Rosberg visszavette a bajnokság vezetését, melyet épp hazájában, a Német Nagydíjon veszített el. Neve mellett 273 pont áll, míg a hatszor nyertes Hamilton 265-öt gyűjtött.

Forrás: www.formula.hu – RSS