Ezüst és bronz, végszóra

A serdülők között a Menkő Veronika, Phan Viola páros ezüstérmével  és Juhász Patrik bronzával zárult a Szombathelyen megrendezett asztalitenisz magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokság.

Lakner Gábor A serdülők egyéni és páros versenye maradt a Szombathelyen megrendezett asztalitenisz magyar nemzetközi utánpótlás-bajnokság utolsó napjára. Szombaton a magyar fiúk közül Terék Norbert, Huzsvár Erik, Juhász Patrik, Both Olivér, András Csaba és Ócsai Máté is feljutott a 64-es főtáblára. A lányok mezőnyében ugyanez Nagypál Mártának, Czeglédi Szilviának, Harasztovich Fanninak, Drabant Anitának, Menkó Veronikának, Dari Helgának és Phan Violának sikerült.

A fiúk közül mindenki sikerrel vette az első vasárnapi akadályt, Huzsvár Erik és András Csaba három, míg Terék Norbert, Juhász Patrik, Both Olivér és Ócsai Mát négy szettben jutott a 32 közé. A lányok versengésében négyen maradtak állva, Nagypál Márta és Harasztovich Fanni három, míg Phan Viola és Drabant Anita négy szettben abszolválta első mérkőzését a 64-es főtáblán.

Juhász Patrik a tizenhat között búcsúzott Forrás: ITTF

Juhász Patrik bronzérmet nyert  •  Forrás: ITTF

A 32 sokaknak a végállomást jelentette. A fiúk között Juhász Patrik 3-0-ra mosta le az olasz Andrea Puppót, a második játszmában mindössze egyetlen pontot engedélyezve neki. András Csaba szingapúri ellenfelet győzött le 3-2-re. A lányok között egyedül Harasztovich Fanni jutott 16 közé, aki szintén ötszettes csatában nyert a szlovák Zuzana Peková ellen.

A három állva maradt versenyzőből csupán a két fiú jutott a nyolc közé, Harasztovich Fannit 3-0-lal búcsúztatta az orosz Jekatyerina Zsironovát. Juhász Patrik pedig az orosz Makszim Grebnyevet verte, 0-2-ről fordítva, András Csaba szintén ötszettes csatában múlta felül a francia Dorian Zhenget. A négy közé már csak Juhász Patrik jutott (3-0 a tajvani Yan-Cheng Huan ellen), András Csabát megállította ellenfele (0-3 egy másik tajvani, Ming Wei-Tai ellen).

Az elődöntőben Juhász Patrik nagyon jól kezdett, az első szettet 11-5-re, a másodikat 12-10-re nyerte a – változatosság kedvéért – tajvani Yi-Hsin Feng ellen. Riválisa azonban előbb szépített (11-7), majd óriási csatában egyenlített (13-11). Az utolsó, mindent eldöntő játszmát 11-8-ra nyerte a tajvani, azzal Juhász Patrik bronzérmes lett. A tajvani házidöntőben aztán Feng meg is nyerte a viadalt.

A fiúpárosok versenyében a Juhász Patrik, Molnár István kettős, valamint az András Csaba, Both Olivér duó játék nélkül jutott a 32 közé, Huzsvár Erik és Ócsai Máté pedig 3-1-es győzelemmel tette. A Juhász, Molnár duó és az András, Both páros bejutott a 16 közé is, de a Huzsvár, Ócsai kettős búcsúzott.

András Csaba és Both Olivér 3-1-re verte a Korcsinszki, Walsh fehérorosz, angol kettőst, Juhász Patrik és Molnár István versenye azonban véget ért, miután 3-0-ra kikaptak a fentebb már említett, Feng, Tai tajvani kettőstől. A negyeddöntő aztán a végállomást jelentette az egyetlen állva maradt párosunknak is, miután ötszettes küzdelemben alulmaradt a Catchcart, Naumi ír, finn kettőssel szemben.

A leány párosok között minden magyar érintett bejutott a 32 közé – ki játékkal, ki anélkül – ott azonban mindössze három duó maradt talpon. Menkő Veronika és Phan Viola 3-1-re nyert az Edvinsson, Muskantor svéd duó ellen, Harasztovich Fanni és Nagypál Márta ötszettes csatában múlta felül a tajvani Chu, Tsai kettőst. Dari Helga és Drabanth Anita ugyanakkor meggyőző fölénnyel, 3-0-ra győzött a Paulin, Unger szlovén páros ellen.

A tajvaniak elleni bravúr után a dél-koreai Bjun, Kim kettőssel már nem bírt a Harasztovich, Nagypál páros, 3-1-gyel az ázsiaiak jutottak a negyeddöntőbe. Menkő Veronika és Phan Viola, továbbá Dari Helga és Drabanth Anita gigászi, ötszettes csatában csatlakozott hozzájuk: előbbiek ukrán, utóbbiak spanyol kettős búcsúztattak.

A négy közé jutásért egy sima, egy fordított volt a sorminta. Menkő Veronika és Phan Viola 3-1-re verte a Cok, Picard francia párost, Dari Helga és Drabanth Anita azonban 3-0-ra alulmaradt az Abramjan, Zsironova orosz duóval szemben. A lendületben lévő, egyetlen állva maradt magyar duó aztán visszavágott a dél-koreaiaknak honfitársaik kiejtéséért, az elődöntőben 3-1-re nyertek a lányok. A fináléban aztán ők is meghajoltak az orosz kettős előtt, Abramjan és Zsironova 3-0-ra nyert, így Menkő Veronika és Phan Viola ezüstérmével zárult a nap és a verseny.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS