F1 és foci – Király vagy Kimi a király?

Bulvár

2016. július 7. csütörtök, 13:16

F1-es pilótákat és Eb-résztvevő labdarúgókat összehasonlító cikksorozatunkban most egy különleges epizóddal jelentkezik: a két sarokban Király Gábor és Kimi „KiRai” Raikkönen néz egymással farkasszemet.

Különcök

Noha teljesen eltérő sportágban töltötték egész életüket és így egészen más utat jártak be, Kimi Raikkönen és Király Gábor között mégis lehetséges párhuzamot vonni. Szakáguk mindkettőjükre higgadt nagy öregként tekint, akiknek stílusát csodálja a világ. Amilyen flegmán vet oda egy félmondatot minden egyes felé intézett kérdésre a Ferrari sztárja, látszólag ugyanolyan könnyedséggel halássza ki a kapu sarkába tartó labdát a magyar válogatott szürkenadrágos hálóőre. Kétségtelen, hogy teljesítőképességük csúcsán már túl vannak, de még mindig bőven képesek megcsillogtatni kivételes adottságaikat, és az biztos, hogy visszavonulásukkal mind az F1, mind a magyar futball szegényebb lesz.

Dppi_00116009_362

Sporteredmények

Raikkönen szinte teljes F1-es pályafutása során az élmezőny tagja volt és a legjobb csapatoknál vezetett, törekvései pedig a 2007-es világbajnoki címben csúcsosodtak ki. 20 futamgyőzelmével pedig Mika Hakkinennel holtversenyben a legeredményesebb finnként rangsorolják. Király Gábor is listavezető hazájában, hiszen 107 válogatottságával rekordtartó a magyar labdarúgó válogatottban, ahol 1998-ban védett első alkalommal. Emellett komoly nemzetközi karriert is maga mögött tudhat, hosszú ideig erősítette ugyanis a Hertha, a Crystal Palace és az 1860 München csapatát.

 0265fdfd5fdbd642c3e4389d06e7dc73

Fittyet hánynak a világra

„Kapus vagyok, nem szupermodell. Számomra a kényelem a legfontosabb, így a mackónadrág kézenfekvő megoldásnak tűnik. Mindig egy számmal nagyobbat veszek fel a kelleténél, hogy könnyebb legyen benne a mozgás. Próbálkoztam rövidnadrágokkal a Németországban és Angliában töltött éveim során, de azok nem illettek hozzám. A végeredmény egyébként is fontosabb, mint a külső.” /Király Gábor/

„Nem érdekel, mit gondolnak rólam az emberek. Nem vagyok Michael Schumacher.” /Kimi Raikkönen/

Clipboard

 

Király vagy “KiRai” a legnagyobb király?

Forrás: www.formula.hu – RSS