“Fájó az eredmény, ezt nincs értelme tagadni”

A Milan hosszú veretlenségi sorozata szakadt meg a Serie A 16. fordulójában a Juventus ellen. Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője nem volt boldog az eredmény miatt, de úgy véli, hogy ambiciózusnak kell lenniük és a Milan bebizonyította, versenyben lehet a Scudetto megnyeréséért.

“Fájó az eredmény, ezt nincs értelme tagadni… Mindenáron pozitív eredménnyel szerettük volna zárni a mérkőzést. Hosszú ideje nem ízleltük meg a vereség ízét.” – utalt Pioli a szezon első bajnoki vereségére. “Akkor kaptunk gólokat, amikor a legveszélyesebbek voltunk, de ilyen erős ellenfelekkel szemben óvatosnak kell lenni. Ez is egy fontos lépés volt, jól felkészültünk, de sajnos pontok nélkül maradtunk.”

“Azt tettük, amit kellett: helyzeteket alakítottunk ki és elkerülhetetlenül az ellenfelünknek is adódtak lehetőségei. Amikor már második alkalommal is hátrányba kerültünk, onnantól nagyon nehéz volt visszajönni a meccsbe. Elemezni fogunk néhány olyan védekezési helyzetet, ahol jobban is teljesíthettünk volna, de a csapat lelkesen, elszántan és koncentráltan állt hozzá a mérkőzéshez. A kapusuk nagyot mentett Dalot lövésénél, amikor 1-1 volt az állás, majd azt követően 2-1-re vezettek és nehezebb küzdelem lett.”

“Sok együttesnek gondot okozna ennyi hiányzó, ám sikerült megőriznünk az identitásunkat. A Juventus második góljáig nagyon kiegyenlített volt a mérkőzés. A csapatot megijeszthette az a szituáció, hogy előző este tudtuk meg, hogy Krunic és Rebic sem játszhat a pozitív teszt miatt. Ennek ellenére megtartottuk értékeinket és identitásunkat.”

“Tudtuk, hogy a Juventus kihasználhatja ezt a helyzetet, hiszen a legutóbbi kilenc bajnoki címet ők nyerték meg, de összességében remekül kitartottunk. Végül az ellenfél kvalitása megbüntetett minket olyan helyzetekben, ahol jobban kellett volna koncentrálnunk.”

“A srácok az öltözőben lehajtott fejjel ültek és csalódottak voltak, ami érthető, ám bizonyos szempontból nem baj, hogy megtapasztaltuk, milyen vereséget szenvedni, hiszen rég nem kaptunk ki. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy büszkék lehetnek magukra a körülmények ismeretében, mert bebizonyítottuk, hogy erős csapat vagyunk.”