Fassone nyilatkozott a Samp elleni vereség után

Marco Fassone, a klub vezérigazgatója dühösen és csalódottan nyilatkozott a vasárnapi Sampdoria elleni idegenbeli vereség után. Az olasz szakember a rossz csapatszellemben látta a hibát és a jövőben nem szeretne ilyen teljesítményt láni a csapattól.

“A mérkőzés után Montella és Mirabelli értékelni fogja a csapat teljesítményét taktikai és technikai szempontból. Kívülállóként az első 60 percben mutatott csapatszellem volt az, ami nekem a leginkább nem tetszett. Ez a szellem nem megfelelő a Milanban. Egyszerű a megoldás, szembe kell néznünk egymással és együtt meg kell értenünk, hogy mi vagyunk az AC Milan és egy fontos mezt viselünk. A nyáron szerencsénk volt, hogy több tétmérkőzést játszhattunk a többiekhez képest. Most nincs sok időnk és a célunk a Bajnokok Ligája kvalifikáció, ezt egyértelműen kinyilvánítottuk. Eddig meccsenként átlagosan két pont elegendő volt a BL-hez, azonban ebben a szezonban máshogy alakulhat. Nem lehetünk elégedettek azzal, hogy hat mérkőzésből négyet megnyerünk és kettőt elveszítünk. A Serie A-ban eddig csak 4-szer nyertünk, idegenben pedig 3 meccsből 1-szer. Ébernek kell lennünk és előrelépni, mert a riválisaink jobban teljesítenek nálunk.” – mondta Fassone.

“Nem szabad elfelejtenünk, hogy az új és fiatal csapat nem lehet mentség. Szerettünk volna fiatal és tapasztalt játékosok keverékét összeállítani. Természetes, hogy a szezon első felében akadályokba ütközünk, ez várható volt. Azonban ez a mérkőzés nem megszokott a Milan számára, ezért nem szeretnénk még egyszer ilyen teljesítményt látni. Bonucci és Biglia? Nagyon fontos szereplők az öltözőben, de nem csak ők. Nem szabad, hogy csökkenjen a játékosok önbizalma. Azonnal reagálni kell és jön az Európa Liga, majd hétvégén a Roma elleni meccs, ami mindig különleges. Láttam a játékosok szemében, hogy vissza akarnak vágni.”

“Az önbizalom nem olyan dolog, ami az egyik napról a másikra alakul ki. Ez az eredmények alapján jön. Tíz meccsen kilenc győzelmet szereztünk, így egyértelmű, hogy az önbizalomnak ott kell lennie, de a valóságban mégsem láttuk a pályán. Úgy gondolom, hogy a Sampdoria nem ugyanazon a szinten van, mint a Milan. A számok embere vagyok és tudom, hogy a Sampdoria a mi költségvetésünk és bérkeretünk harmadával dolgozik. Giampaolo jól teljesített és egy olyan játékkal állt elő, amely során kizártak minket a játékból, 60-70 percig alig tudtunk kimozdulni a saját térfelünkről. Gratulálok neki, de a Milan erősebb, mint a Sampdoria és az ilyen mérkőzéseken más hozzáállás szükséges. Mikor láthatjuk az igazi Milant? Számítottunk a nehézségekre és az első hat hónapot sokkal összetettebbnek vártuk, mint a második félévet. A csapat nagyon fiatal, építés alatt áll és sok az új játékos, akiknek meg kell tanulniuk együtt játszani. Elméletileg a szezon második fele könnyebb lesz. Nem szabad kifogásokat keresni és gyorsan változtatni kell.”

“Nem aggódom a Roma és az Inter elleni meccs miatt. Úgy gondolom, hogy ezek a mérkőzések befolyásolják a lelkesedést és a magatartást. Tény, hogy az erős ellenfelekhez kell mérnünk magunkat, ha ott akarunk lenni a Bajnokok Ligájában. Ők a közvetlen riválisaink és bizonyítanunk kell a pályán, hogy egy szinten vagyunk velük. Dühösek vagyunk és úgy gondoltam helyénvaló világossá tenni, hogy az ilyen vereségeknek nem szabad megszokottá válni. Nem szabad megszokni, hogy a csapat kikap olyan együttesektől, akik papíron gyengébbek, mint mi. Ez egy nagyon fontos szempont, amit mindenkinek figyelembe kell venni.” – fejezte be.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS