FCB Escola, Debrecen

Hétfőtől kicsit katalánnak érezhetik magukat azok a magyar gyerekek, akik részt vesznek az FC Barcelona magyarországi táborában. Erre a Debreceni Labdarúgó Akadémia pallagi komplexumában lesz lehetőségük, ahol a sztárklub utánpótlásedzői tartanak tábort az U7-estől az U14-es korosztályig, két ötnapos turnusban.

Majer Dániel Barcelona-tábort tartanak Debrecenben magyar fiataloknak. A katalán fővárosból érkező szakemberek majd kétszáz, 6 és 14 év közötti gyereket oktatnak a Messiéket világhírnévig repítő stílus alapjaira.

A katalán csapat edzőivel dolgozhatnak a gyerekek Forrás: fcbarcelonaus.com

A katalán csapat edzőivel dolgozhatnak a gyerekek  •  Forrás: fcbarcelonaus.com

Az FC Barcelona fiataljait képző FCB Escola a világ több pontjára is szeretné eljuttatni a klub értékeit, hogy ne csak a spanyolországi gyerekek részesülhessenek a világon egyedülálló képzésben. Ezt az FCB Camps néven világszerte ismert Barcelona-táborokkal igyekszik megvalósítani, ahol a szuperklub futballfilozófiáját, akadémiáján alkalmazott módszereit, értékeit próbálják átadni a gyerekeknek. Amellett az egészséges életmódra, a különböző szociális környezetből érkező társakkal való együttműködésre és a labdarúgáshoz kapcsolódó szabadidős tevékenységek megszerettetésére helyezik a hangsúlyt a program szakemberei.

A katalán futballiskola Magyarországra hozatala a Debreceni Sportcentrumnak köszönhető. „Igazi debreceni összefogás eredménye a tábor. Április elején a polgármester, az egyetem kancellárja és Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetője Barcelonában járt, keresve az együttműködést a katalán klubbal” – mondja Makray Balázs, a sportcentrum sportszakmai igazgatója.

Miután találkoztak Óscar Grauval, az FCB Escola igazgatójával, arra az egyezségre jutottak, hogy először hároméves megállapodás keretében hazánkba hozzák a Barcelona táborát, utána pedig megvizsgálják, mi lehet a következő lépcső a katalán gigaklub és a debreceni akadémia kapcsolatának elmélyítésében.

„A gyerekekért jött létre ez a tábor, de edzőknek, szervezőknek, klubvezetőknek is remek lehetőség, hogy ellessék a profiszemléletet, és beépítsék a működésükbe” – teszi hozzá Makray.

Két turnusban összesen 192 gyerek kap ízelítőt a barcelonai edzések légköréből. Nyolcvanezer forintért bárki jelentkezhetett, nem kizárólag a magyar klubcsapatok utánpótlásában játszó fiatalokat várták. A résztvevők napi két, egyenként másfél órás edzésen vesznek részt, amellett közös edzés és mérkőzéselemzés alkotja a napi programot. A katalán edzők munkáját nyolc hazai szakember segíti, akiknek azonban nincs beleszólásuk az edzések lebonyolításába.

Az első turnusra június 20-tól 24-ig, a másodikra június 27-től július 1-jéig kerül sor.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS