Fehér Nóráé a Kanyó-kupa

A leány utánpótlás egyéni országos tornászbajnokságon a szerenkénti döntőket rendezték meg az ifjúsági, a kadet- és serdülőkorosztályban.

Up-info Az összetett megnyerése után Fehér Nóra gerendán is aranyérmes lett a leány utánpótlás egyéni országos tornászbajnokságon.

Fehér Nóra

Fehér Nóra  •  Fotó: Baranyai László

A Győri AC sportolója 13.100 ponttal győzött, és ezzel – az összetett után – e szeren is elhódította az ifjúsági korú tornászoknak kiírt a Kanyó Éva-kupát, amelyet Rózsa György televíziós személyiségtől, a Magyar Torna Szövetség korábbi elnökétől vehette át.

A békéscsabai Szujó Dorka két szeren nyert: felemáskorláton 13.300, talajon pedig 13.500 ponttal. Ugrásban Péter Sára 13.050 pontot kapott, így a KSI versenyzője vehette át az aranyérmet.

A kadet szerenkénti döntőben Szujó Hanna (TC Békéscsaba) két szeren győzött, ugrásban 12.850 és gerendán 13.100 ponttal. Felemáskorláton az MTK-s Bácskay Csenge 12.500 ponttal, míg klubtársa Medved Regina talajon 13.300 ponttal diadalmaskodott.

A serdülőkorosztály szerenkénti fináléiban két versenyző gyűjtötte be az aranyérmeket: ugrásban (12.450 pont) és felemáskorláton (10.900 pont) a KSI tornásza, Fehér Lili, talajon (12.400 pont) és gerendán (12.700 pont) pedig a békéscsabai Szilágyi Nikolett volt a legjobb.

Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem az összetett bajnokságot – mondta Fehér Nóra. – Úgy gondolom, összeszedetten és kellőképpen felkészülve jöttem el erre a versenyre. Példaképnek tekintem Kanyó Évát, rendkívül elegáns tornász volt és gerendán kiemelkedően művészi. Örülök, hogy a gerendagyakorlatommal is az első helyet tudtam megszerezni, így az összetett mellett itt is elhódíthattam a Kanyó-kupát. Több nehéz elemet is tartalmazott a gyakorlatom, és felemáskorláton is szerettem volna hasonló jó eredményt elérni. Célként tűztem ki magam elé, hogy a többi szeren is még tökéletesebb gyakorlatokat tudjak bemutatni.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS