Fehérvári bronzvigasz

Döntőt szeretett volna játszani az U20-as férfibajnokságban, de most már a bronzéremnek is tud örülni a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia színeiben kosárlabdázó Filipovics Márkó. Az U20-as válogatott bedobó kiemelkedően játszott a tornán.

Lakner Gábor A PVSK győzelmével ért véget az U20-as férfikosárlabda-bajnokság, miután izgalmas fináléban 75-69-re jobbnak bizonyult az alapszakasz-győztes Falco KC-nál. A nyolcas döntő talán legjobb teljesítményét azonban nem a két finalista valamelyik játékosától láthattuk, hanem a harmadik helyezett Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia színeiben pályára lépő Filipovics Márkótól. Sorrendben 17, 29 és 37 ponttal terhelte meg a gyűrűt, és a bronzmérkőzésen volt a legeredményesebb.

Filipovics

Márkó a bronzéremmel

„A Honvéd elleni nyitányon a viszonylag szoros eredmény nem tükrözte azt, hogy mekkora fölényben játszottunk, de a lényeg a győzelem volt. A Falco elleni elődöntőben nagyot küzdöttünk, az utolsó perc előtt vezettünk is, de be kell ismernem, a végjátékban jobb volt az ellenfél. Sajnáltam a vereséget, mert döntőt szerettem volna játszani, ahogy a csapattársaim is” – eleveníti fel a székesfehérvári bedobó, aki aztán a bronzéremmel vigasztalódott valamelyest.

„Mindenképpen muszáj volt javítani az elveszített elődöntő után, meg akartam mutatni, mire vagyok képes. Sok néző előtt, jó hangulatban játszhattunk, igazán feldobott. Nem is ment rosszul a játék, dobtam harminchét pontot, és könnyedén győztünk az MTK ellen.”

A korosztályos válogatott játékos tavaly nyáron tért haza az Egyesült Államokból, és bár volt ajánlata a tengerentúlról, valamint itthonról is több klub megkereste, mégis Székesfehérvárra igazolt.

„Jó döntést hoztam, nagyszerűen érzem magam a városban, és a klubban is minden adott a fejlődésemhez. Rendszeresen harmincöt perceket játszom az NB I/B-ben, rutinosabb játékosok ellen, és fontos pillanatokban számítanak rám az élvonalbeli együttesben is. Időnként játszottam az U20-as bajnokságban is, de a háromfrontos helytállás soknak bizonyult. Végig a felnőttcsapattal edzettem, ami egyértelműen a hasznomra vált.”

Márkó azon kevesek egyike, akik részesei voltak az U20-as válogatott tavalyi bravúrjának, és idén az A divíziós Európa-bajnokságon élvezhetik is a siker gyümölcsét. A keret nagy része kiöregedett, ő azonban még eljuthat nyáron Finnországba.

„Rettenetesen várom már az Eb-t, állandóan az motoszkál a fejemben. A mindennapokban gyakran abból merítek erőt az edzésekhez, azért is dolgozom, hogy ott jól tudjak teljesíteni. A cél nyilván a bennmaradás, de szeretnék meglepetést okozni. A keret egyszer már találkozott, az az összetartás leginkább az ismerkedésről szólt. Jó csapatunk lehet, de még sok munka vár ránk. Júniusban nekivágunk…”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS