Felemás zárás

A hatodik helyet szerezte meg a serdülő-leánycsapat a zágrábi asztalitenisz Európa-bajnokságon. Az ifjúsági lányok elkerülték a kiesést, a fiúk azonban a következő évben a másodosztályban folytatják.

Pusztai Viola András Csaba még kedd reggel is szomorkodott amiatt, hogy nem sikerült a serdülő-fiúcsapatnak döntőbe jutnia a Zágrábban zajló korosztályos asztalitenisz Európa-bajnokságon. A bronzérmet persze gyönyörű eredménynek tartja, de hitt abban, hogy az elődöntőben sikerül legyőzni a svédeket.

– Miután elvesztettük a párost, kevesebb sanszunk volt nyerni. Az elődöntő után még fél órát azon gondolkodtam, hogy a csapatunk többre képes. Azonban ha arra gondolok, hogy a csoportban felülmúltuk a törököket, majd a kicsit nagyképű franciákat is, akkor mindenképpen azt mondom, hogy szépen csillog a bronzérem.

A serdülő leánycsapat az előkelő hatodik helyet szerezte meg, a képen Dari Helga látható Forrás: MOATSZ

A serdülő leánycsapat az előkelő hatodik helyet szerezte meg, a képen Dari Helga  •  Forrás: MOATSZ

A csapatverseny ötödik napján a serdülő fiúk már nem léptek asztalhoz, így maradt idejük a lányoknak drukkolni, akik reggel az angolokkal szálltak harcba az ötödik helyért. Ezúttal Harasztovich Fanni és Dari Helga játszotta az egyest, előbbi vereséggel, utóbbi győzelemmel kezdett. A párosra Fanni Nagypál Mártával állt ki, a lányok döntő szettben a lehető legkisebb különbséggel maradtak alul. Harasztovich aztán hozta az egyes meccsét, de ugyanaz Darinak nem sikerült, és a 3-2-es vereség a hatodik helyet jelentette.

Az ifjúsági csapatok nem küzdhettek hasonlóan előkelő helyekért. A fiúk és a lányok is a 15. helyért, egyben az első osztályban való bennmaradásért játszottak. Utóbbi törökök elleni mérkőzésén Füle Kata és Hartbrich Leonie is döntő szettben gyűrte le ellenfelét, Göndör Fanni viszont csak egy szettet engedélyezett vetélytársának, így gyorsan meglett a 3-0-s győzelem.

A fiúk sokkal nagyobb csatát vívtak a görögökkel, azonban Molnár István hiába hozta mindkét mérkőzését, Timafalvi Gergő egyszer, Bruckner Máté pedig kétszer is döntő szettes vereséget szenvedett. A 16. hely az első osztályból való kiesést jelenti.

A csapatversenyben a négyből három győztes esetében bejött a papírforma. A serdülőmezőnyben a várakozásoknak megfelelően az oroszok minden vittek. A lányok a döntőben 3-0-ra verték az addig nagyon magabiztos lengyeleket, a fiúk a svédeket múlták felül ugyancsak 3-0-ra.

Az ifjúsági lányok döntője három szettig meglepetéssel kecsegtetett, miután a szerb Izabela Lupulesku 2-0-ra vezetett az európai rangliselső, román Adina Diaconu ellen. Sőt, a harmadik játszmában nyerési esélye volt, de az végül ellenfélé lett 12-10-re, onnan pedig a románok nem engedték ki kezükből a meccset. Szerbia az ezüstéremmel is elégedett lehet, meglepetésre jutott a döntőbe, a románok pedig hozták, amit vártak tőlük: az aranyat.

A francia fiúk döntőbe kerüléséért keveset fizettek volna a fogadóirodák, ha lett volna lehetőség a tippelésre, arra azonban biztosan többet, hogy végül a csehek és az olaszok jutnak el odáig. Az első két mérkőzés után úgy tűnt, simán nyernek a nyolcaddöntőben a magyarokat búcsúztató csehek, az olaszok azonban visszajöttek a meccsbe, és meg is nyerték 3-2-re, az Európa-bajnoki címmel együtt.

Szerdán az egyéni versenyekkel folytatódik a zágrábi kontinensviadal, a sorsolás illetve az eddigi részletes eredmények ITT megtalálhatók.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS