Felkerült az új Halo a Ferrarira

F1

2016. június 30. csütörtök, 21:59

Szerző: Berta Kitti; Fotó: Ferrari

A Ferrari csütörtökön és pénteken is teszteli a Halót – az első eredmények biztatóak, így a fejlesztések jó úton járnak afelé, hogy 2017-ben bevezessék őket a Formula-1-ben.

A Ferrari csütörtökön kora este, az FIA orvosainak jelenlétében a garázsban szerelte fel az autóra a Halót, majd azt próbálták ki, hogy a pályán dolgozó kimentő csapat (Extrication Team) hogyan boldogul a versenyző kimentésével akkor, ha a fejvédő is az autón van. A nap korábbi részén azt is megnézték, a pilóta hogyan tud kiszállni a versenygépéből, amennyiben erre gyorsan lenne szüksége. A teszt sikeresnek bizonyult, így Silverstone-ban tovább folytatódnak az egyeztetések a folytatással kapcsolatban.

 Halo

Az olaszok már a szezon előtti, barcelonai teszteken is pályára vitték a rendszert, amit azóta módosítottak: a „Halo 2” titánból készült, így könnyebbé és ellenállóbbá vált. A csütörtöki teszttel nem ért véget az ausztriai próba, a pénteki első szabadedzés elején ugyanis pályára küldik majd az újítást, így további visszajelzések várhatóak vele kapcsolatban.

Ami biztos, hogy a „Halo 2” sem lesz végleges verzió, az FIA ugyanis további módosításokat kért, így egy újabb változat is elkészül majd hamarosan, amelynek már lehet esélye arra, hogy 2017-ben hivatalosan is bevezessék a Formula-1-ben. 

Forrás: www.formula.hu – RSS