Féltucat nem tucat

Hat csapat már kiharcolta helyét a kosárlabdázók kiemelt fiú kadetbajnokságának döntőjében, a maradék két kiadó helyről keresztjáték dönt. A felsőházi rájátszást kiélezett küzdelemben a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI nyerte meg.

Lakner Gábor Miközben javában tart a junior fiú kosárlabda-bajnokság nyolcas döntője, a kadet fiúk befejezték a rájátszást, és körvonalazódik, hogy melyik nyolc csapat szerepelhet egy hónap múlva a fiatalabb korosztály országos döntőjében.

A felsőházi rájátszás első helyéért hatalmas versenyfutást folytatott a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI és a Vasas Akadémia. A küzdelem csak az utolsó fordulóban dőlt el. Miután a lépéselőnyben lévő debreceniek 86-55-re nyertek a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen, megtartották vezető pozíciójukat. A Vasas is megtette a magáét, 58-53-ra győzött a Szolnoki VSI vendégeként, igaz, meg kellett elégednie a második hellyel.

U16 EYBL Debrecen-Vasas

A sárga mezes Debrecen nyerte a Vasas elleni versenyfutást  •  Forrás: debka.hu

A harmadik helyen éppen a szolnokiak zártak, akik az egymás elleni eredménynek köszönhetően előzték meg a Szedeákot. Az ötödik helyre a Budapesti Honvéd futott be, míg a döntőt érő hatodik helyet a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia csípte el a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen. A két csapat az utolsó fordulóban cserélt helyet, hiszen amíg a székesfehérváriak kikaptak a debreceniektől, addig a szombathelyiek nyerni tudtak Szegeden.

A Dávid Kornél KA így a keresztjátékban biztosíthatja be a helyét a nyolcas döntőben, akárcsak a Nyíregyházi Sportcentrum. A felsőházi rájátszás utolsó két helyezettje az alsóház két legjobbjával, a Kosárlabda Akadémia Péccsel és a ZTE együttesével küzd meg a fináléért.

A Pécs és a ZTE már sikerrel vívott megy egy-egy párharcot, előbbi a MAFC, utóbbi a Budaörsi DSE-Graphax ellen lépett pályára az alsóházi keresztjátékban. A pécsiek kettős győzelemmel jutottak tovább, míg a zalaegerszegiek hazai vereségük (50-51) után idegenben harcolták ki a továbbjutást: 73-60-ra nyertek Budaörsön.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS