Férfi Ob I: nagy csatában győzött a BVSC – 5. helyen végzett a vasutas gárda

201605BVSC

Az idei szezonban negyedszer is megverte a Szegedet a BVSC. A mai meccsen egyetlen góllal győzött a vasutas gárda, így megszerezve az ötödik helyet és az Euro Kupa indulást.

201605BVSC

A BVSC győz vagy még egy meccset rendeznek az ötödik helyért? – ez volt a kérdés a Laky Károly uszodában.

Zúgott a hajrá vasút már a mérkőzés előtt. A biztatásnak meg is lett az eredménye, hiszen villámrajtot vett a hazai gárda. Czigány majd Létay góljával már 2-0-ra vezetett a BVSC, de Kunac előnyből szépített, 2-1. A második nyolc percben egyre inkább kezdett dominálni a Szeged, előbb Manhercz  Ádám majd Krisztián volt eredményes, így először vezetett a Tisza-parti együttes 3-2-re. A hajrá azonban a BVSC-nek sikerült jobban, kétszer is egyenlített a vasutas együttes, így a nagyszünetben 4-4 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után Czigány kapufája nyitotta a helyzetek sorát, egy percre rá, már Török keze volt a magasban, 5-4. A hajrára kanyarodva fórba került a Szeged, egy időkérés után Sedlmayer egalizált, 5-5. Sőt, Varga Zsolt révén már 6-5 volt az állás a vendégeknek. Az utolsó percben jött Létay, így ismét egál volt, 6-6. A záróakkordban egy gyors gólváltás után Kunac már a másodikját lőtte, 7-8. Az utolsó percekben Török Béla vette a hátára a csapatot, mindkét gólja akcióból esett, amire a Szegednek már nem volt válasza, így 9-8-ra nyert a BVSC és jövőre indulhat az Euro Kupában.

Férfi Ob I., 5. helyért (második mérkőzés)

BVSC-Zugló – ContiTech Szeged Diapolo 9-8 (2-1, 2-3, 2-2, 3-2)
Gólszerzők: Létay 3, Török 3, Czigány 1, Szabó Bence 1, Szabó Bendegúz 1 ill. Kuna 2, Manhercz Ádám 2, Sedlmayer 1, Kiss Cs. 1, Varga II Zs. 1, Manhercz Krisztián 1

Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Nagyon értékes és erőn felüli ez az ötödik hely. Ma egy nagyon jó Szegedet győztünk le. Az akarat, a hit volt a legfontosabb, hogy megverjük a Szegedet. Szeretném megköszönni Nagy Sándornak a csapat kapitányának  a fantasztikus hozzállását az idei évhez, aki jövőre megnövekedett edzői teendői miatt nem lesz  már csapatunk tagja, de elképzelhető, hogy kisegít majd, ha úgy adódik.

Varga Péter, a Szeged vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Gratulálok a BVSC-nek. Egy nagy mérkőzést nyert meg. Talán ők a kevesebbet hibáztak a végén.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS