Férfi vízilabda: ötméteresekkel kapott ki a magyar válogatott a szerbektől

MH/MTI
2023. december 21. csütörtök. 8:01

A találkozó Vigvári Vendel centergóljával indult, azonban elöl érezhető volt, hogy kevésbé összeszokott az együttes, ezt kihasználva a vendégek 4-1-re elhúztak. Varga időkéréssel rendezte csapata sorait, így az első negyed végén már csak egy gól volt a magyarok hátránya.

A második felvonásban gyors gólváltás után elsősorban a védekezésben remekelt mindkét gárda, ráadásul a két kapus, így Gyapjas Viktor is formába lendült, számos lövést hárított. A nagyszünet előtt két klasszisgóllal fordított a világbajnok magyar válogatott, ugyanis előbb Vigvári Vendel húzott a kapuba, majd az utolsó másodpercekben Burián Gergely emelt parádésan a szerb hálóba.

A térfélcserét követően támadásban ismét pontatlanná vált a magyarok játéka, ezt viszont nem tudta kihasználni a rivális, mert Gyapjas továbbra is remekelt a kapuban. A harmadik negyed Vigvári Vendel emberelőnyös góljával magyar vezetéssel zárult. Az utolsó nyolc perc elején sem tudtak túljárni Gyapjas eszén a szerbek, akik így Nagy Ádám bombagólja után először voltak kétgólos hátrányban. A szerb csapat emberelőnyben gyorsan felére faragta a különbséget, de Vigvári Vendel büntetőből hamar vissza is állította. A hajrában mindkét gárda sorra dobta a gólokat fórban, felváltva születtek a találatok. Amikor Tátrai Dávid bő egy perccel a vége előtt betalált, már-már úgy tűnt, meglesz a hazai siker, azonban a szerbek ismét azonnal szépítettek, majd a kivédekezett magyar akció után, két másodperccel a vége előtt egyenlítettek.

Az ötméteresekben a vendégek bizonyultak jobbnak, mivel mind a négy játékosuk betalált, míg a magyaroknál Vigvári Vendel próbálkozását Filipovic tolta a keresztlécre, Burián lövése pedig a kapufán csattant.

Magyarország-Szerbia 14-16 (3-4, 3-1, 2-2, 4-5), ötméteresekkel: 2-4
a magyar csapat gólszerzői: Nagy Á. 4, Vigvári Ve. 3, Vigvári Vi. 2, Mészáros, Molnár, Burián, Hárai, Tátrai 1-1

További eredmény:
Spanyolország-Románia 15-7 (3-1, 4-1, 5-3, 3-2)

A magyar csapat további programja:
csütörtök:
Magyarország-Németország 19.00

Írta a Magyar Hírlap