Fiatal magyar pályakerékpáros az UCI svájci edzőtáborában

Lovassy_Krisztian.jpgA BVSC tavaly még ifjúsági korú kerékpárosa, Lovassy Krisztián a 2005-ös Európa-bajnokságon mutatott teljesítményével hívta föl a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) nemzetközi edzőközpontja (World Cycling Center) szakembereinek figyelmét.

Lovassy meghívást kapott a svájci Aigle-be, ahol többször is készülhetett a megmérettetésekre. A 2006-os belgiumi ifjúsági pálya világbajnokságról Krisztián ötödik helyezéssel tért haza.
A 2007-es szezon elejét ismét az alpesi országban töltötte, ahol néhány dobogós helyezést is magáénak tudhatott. A fiatal kerekes kint tartózkodása az elmúlt hetekben a további finanszírozás elmaradása miatt azonban megszakadt.

Az MKSZSZ elnöke, Krizsanits János személyesen beszélt a svájci székhelyű edzőközpont vezetőivel, akik tehetségére hivatkozva ismét meghívták Krisztiánt, akik ezúttal nagy mértékben részt vállalnak kint tartózkodásának a további finanszírozásából.
A fiatal talentum június első hetének közepén utazik, úgy tűnik a pekingi olimpiára való felkészülése előtt már nem lehet akadály.

Érdekesség, hogy Lovassynak az egykori olasz egyórás világcsúcstartó, egyben világbajnok klasszis, Francesco Moser személyesen küldött kerékpárt az általa gyártott modellek egyikéből.

www.mob.hu