Csak szombaton hirdet kezdőcsapatot a kapitány

Várhidi Péter szövetségi kapitány péntek este közel másfélórás, kiadós edzést vezényelt a játékosoknak a szombati, Görögország elleni Európa-bajnoki selejtező színhelyén Krétán, a Pankritio-stadionban.

Szukseg_lesz_a_jo_lovesekre.jpg

A kétkapus játéktól a pontrúgásokig széles skálán mozogtak a gyakorlatok, s bár az egymás ellen szereplő két együttes összeállításából következtetni lehetett a szombaton szereplő együttes felállására – s a tapasztaltak igazolták, hogy Várhidi Péter a Moldova elleni kezdőtizenegyre épít majd -, a kapitány úgy döntött, hogy szokásától eltérően nem hirdet csapatot egy nappal a mérkőzés előtt. Túl sok kérdőjel ugyan már nincs, de néhány poszttal kapcsolatban Várhidi Péter még nem döntött.

Az edzés előtt rövid megbeszélésre került sor. Miután a szakmai stáb tagjai teljes egészében, a játékosok pedig részben megnézték a márciusi, 4-1-es vendégsikerrel végződött Görögország – Törökország Európa-bajnoki selejtezőt, a görögök hadrendjének elemzése, és az ellenfél várható stratégiája szerepelt a napirenden.

A magyar válogatott taktikájára vonatkozó szakmai részletekre csak szombaton, a szokásos értekezleten kerül majd sor. Az már biztos, hogy a nagy melegre való tekintettel a mérkőzés napján nem lesz edzés, legfeljebb egy frissítő átmozgatásra kerül sor a szálloda parkjában.

A válogatott két következő Eb-selejtezője

Június 2., szombat
Görögország – Magyarország 20. 30 (Sport2)
Heraklion, Pankritio-stadion

Június 6., szerda
Norvégia – Magyarország, 19. 00
Oslo, Ulleval-stadion

www.mlsz.hu